Šport > Košarka
23 ogledov

Večer, ko so padle zvezde

Chicago Bulls : Miami Heat 93:89
1/20
Žurnal24 main
V ligi NBA sta padli zvezdniški moštvi Miami Heat in Boston Celtics. Prve so z 93:89 ugnali Biki iz Chicaga, druge pa z 89:75 Denver Nuggets.

Chicago Bulls so v derbiju vzhodne konference zahvaljujoč odlični tretji četrtini, ki so jo dobili s kar 27:14, premagali Miami Heat.

Na Vzhodu tretji Biki za drugo Vročico še vedno zaostajajo za dve zmagi. To je že tretja zaporedna in 39. zmaga v sezoni za Chicago. Odločitev je padla 16 sekund pred koncem tekme, ko je Luol Deng zadel trojko za vodstvo z 92:89. Derrick Rose je bil najboljši posameznik pri domačih, skupno je zbral 26 točk, sledil mu je Deng z 20 točkami, od katerih jih je kar 18 dosegel v drugem polčasu. Pri Miamiju so uspeli zaustaviti Chrisa Bosha, ki je tekmo končal pri sedmih točkah, 34 točk Dwayna Wada in 29 LeBrona Jamesa pa ni bilo dovolj, da bi Heat slavili zmago še 43-ič v sezoni.

Denver porazil vodilne
Izgubilo je tudi najboljše moštvo na Vzhodu, Boston Celtics, ki je gostovalo pri Denver Nuggets s petimi novimi igralci v kadru, ki so jih dobili v zameno za nekdanjega prvega zvezdnika moštva Carmela Anthonyja, ki se je preselil v New York. Anthony je po zmagi nad Bostonom, ki je imel za tekmo prijavljenih le devet igralcev, očitno že preteklost, saj so novinci v svoji prvi predstavi blesteli. Kenyon Martin z 18 točkami in rezervist Wilson Chandler s 16 točkami sta bila tudi najbolj zaslužna za preobrat v končnici in zmago. Nuggets so namreč dosegli zadnjih 16 točk na tekmi. Pri Bostonu je Paul Pierce v svojo statistiko vknjižil 17 točk, Kevin Garnett pa 14 točk in 13 skokov.

Liga NBA
Chicago Bulls
: Miami Heat 93:89
Rose 26, Deng 20; Wade 34, James 29

Denver Nuggets : Boston Celtics 89:75
Martin 18, Chandler 16; Pierce 17, Garnett 14 in 13 sk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.