Šport > Košarka
6 ogledov

Večer Tracyja McGradyja

Tracy McGrady je na tekmi igral bolan in dosegel osem točk. Žurnal24 main
Prvi decembrski dan je bilo v ligi NBA na programu sedem tekem. Zmage sta se veselila Beno Udrih s Sacramentom in Boštjan Nachbar v dresu New Jerseyja. Svoj šov pa je uprizoril Tracy McGrady.
 

Liga NBA

Toronto : Washington 97:101
Minnesota : Memphis 80:109
Charlotte : Chicago 95:111
Houston : Sacramento 99:107
Philadelphia : New Jersey 92:94
Dallas : New Orleans 108:112
Detroit : Milwaukee 117:91

Beno Udrih je pred 15 tisoč gledalci k zmagi Sacramenta v 34. minutah, kolikor jih je prebil na parketu dosegel 15 točk in bil tretji strelec Kraljev. Več točk sta dosegla le Kevin Martin in Ron Artest , ki sta jih dala po 26. Večer je minil predvsem v znamenju Tracyja McGradyja , ki je Sacramentu nasul kar 40 točk, od tega 28 v prvem polčasu. To je že 44. tekma na kateri je McGrady dosegel 40 točk ali več in tretja v tej sezoni. Za Houston je 29 točk dodal še visokorasli Kitajec Yao Ming , kar pa ni pomagalo Houstonu, saj so izgubili z 99:107. Kralji so le zabeležili novo zmago, saj so na zadnjih petih srečanjih, štirikrat izgubili. „ McGrady je strašljiv košarkar. Tako je dober, da j eedina stvar, ki jo lahko storiš ta, da ga krije najboljši igralec,“ je po tekmi dejal trener Kraljev Reggie Theus .


Beno Udrih je igral 34 minut. © Action Images

 
Izmed Slovencev, ki so stopili na parket se je zmage veselil tudi Boštjan Nachbar , ki je blestel v pripravljalnih tekmah na novo sezono NBA, tokrat pa v 16. minutah dosegel tri točke. Mrežice iz New Jerseyja so po nizu petih porazov pred domačimi gledalci, tokrat dosegle minimalno zmago s 94:92 nad Philadelphio. V domači ekipi New Jerseyja je bil s 24 točkami strelsko najbolj razpoložen Vince Carter .

V dresu Toronta na tekmi proti Washingtonu je zaigral Rašo Nesterovič , ki je v 28. minutah dosegel šest točk. K zmagi Washingtona s 101:97 je z 29 točkami najbolj pripomogel 27-letni Carin Butler . V šestnajstih minutah igre pa se med strelce ni vpisal Primož Brezec , ki je v dresu Charlottea visoko s 95:111 izgubil proti Chicagu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.