Šport > Košarka
2297 ogledov

Velik škandal, spet v korist iste ekipe

CSKA Žalgiris Epa
Tekma v Moskvi je imela škandalozen zaključek.

V četrtek sta se v okviru 8. kola Evrolige v Moskvi merila domači CSKA in Žalgiris. Rusi so zmagali po podaljšku in ohranili popoln izkupiček, a do slavja so prišli na sporen način.

Himki Budućnost Evroliga Šport Omić soliden, Slovenca nosila Real

V zaključku rednega dela, ko je Žalgiris vodil 81:84 in imel žogo v posesti, se je ura za napad z 18 sekund nerazumljivo pomaknila na 13 in s tem skrajšala napad Litovcev za pet sekund. Gostje se niso znašli in so domačim ponudili priložnost za izenačenje, slednji so jo izkoristili in nato zmagali v podaljšku.

Žalgiris je po srečanju podal uradno pritožbo zaradi kršenja pravil, a največ kar lahko doseže je, da CSKA dobi finančno kazen. Rezultat bo obveljal, četa Šarunasa Jasikevičiusa bi za ponovitev napada namreč morala protestirati že med tekmo pri zapisnikarski mizi.

To ni prvič v letošnji sezoni, da je CSKA doma dobil nedopustno pomoč. Pred dobrim mesecem dni so Moskovčani proti Darüşşafaki v zaključku tekme preprosto dobili eno točko in tako Turki niso imeli možnosti, da bi izsilili podaljšek, po prirejenem izidu je CSKA namreč vodil 79:75. Tudi v tem primeru bi morala oškodovana ekipa protestirati že med tekmo.

Očitno bodo morala moštva ob gostovanju pri CSKA odslej eno osebo zadolžiti, da bo pazila izključno na semafor in hitro reagirala ob nepravilnostih. Če bodo sankcije le finančne, lahko bogati ruski klub s takšnim početjem nadaljuje v nedogled. 

Komentarjev 1
  • JackD 15:01 22.november 2018.

    No nič ni bilo nepričakovano. Če dobro pogledaš posnetek, vidiš, da se za trenutek na semaforju prikaže številka 14. To pomeni, da je nekdo namenoma pritisnil gumb in postavil uro na nov napad. To je lepo vidno na posnetku. Možje ...prikaži več ULEBa bi si morali posnetek dobro pogledati in tekmo registrirati z zmago Žalgirisa. Ampak žal so Rusi finančno premočni. In saj vsi vemo kako gre to; roka roko umije...

Sorodne novice