Šport > Košarka
2312 ogledov

Velik škandal, spet v korist iste ekipe

CSKA Žalgiris Epa
Tekma v Moskvi je imela škandalozen zaključek.

V četrtek sta se v okviru 8. kola Evrolige v Moskvi merila domači CSKA in Žalgiris. Rusi so zmagali po podaljšku in ohranili popoln izkupiček, a do slavja so prišli na sporen način.

Himki Budućnost Evroliga Šport Omić soliden, Slovenca nosila Real

V zaključku rednega dela, ko je Žalgiris vodil 81:84 in imel žogo v posesti, se je ura za napad z 18 sekund nerazumljivo pomaknila na 13 in s tem skrajšala napad Litovcev za pet sekund. Gostje se niso znašli in so domačim ponudili priložnost za izenačenje, slednji so jo izkoristili in nato zmagali v podaljšku.

Žalgiris je po srečanju podal uradno pritožbo zaradi kršenja pravil, a največ kar lahko doseže je, da CSKA dobi finančno kazen. Rezultat bo obveljal, četa Šarunasa Jasikevičiusa bi za ponovitev napada namreč morala protestirati že med tekmo pri zapisnikarski mizi.

To ni prvič v letošnji sezoni, da je CSKA doma dobil nedopustno pomoč. Pred dobrim mesecem dni so Moskovčani proti Darüşşafaki v zaključku tekme preprosto dobili eno točko in tako Turki niso imeli možnosti, da bi izsilili podaljšek, po prirejenem izidu je CSKA namreč vodil 79:75. Tudi v tem primeru bi morala oškodovana ekipa protestirati že med tekmo.

Očitno bodo morala moštva ob gostovanju pri CSKA odslej eno osebo zadolžiti, da bo pazila izključno na semafor in hitro reagirala ob nepravilnostih. Če bodo sankcije le finančne, lahko bogati ruski klub s takšnim početjem nadaljuje v nedogled. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.