Šport > Košarka
421 ogledov

Velika menjava v NBA: Porzingis v ekipo, ki cilja na naslov

Kristaps Porzingis Profimedia
V severnoameriški ligi NBA je tržnica igralcev v polnem razmahu. V menjavi treh ekip naj bi Kristaps Porzingis odšel k Boston Celtics, Marcus Smart iz Bostona k Memphis Grizzlies, Washington Wizards pa bo dobil Tyusa Jonesa iz Memphisa in drugi izbor na letošnjem naboru NBA, poroča ESPN.

Pri ameriškem športnem mediju ESPN-ju so dodali, da se je Kristaps Porzingis v svoji pogodbi za prihajajočo sezono dogovoril za 36 milijonov dolarjev (slabih 33 milijonov evrov, op. p.).

Washington bo pridobil tudi košarkarja Keltov Danila Gallinarija in Mika Muscalo, dodaja ESPN.

28-letni Porzingis, ki so ga na naboru leta 2015 izbrali New York Knicks, je leta 2019 zapustil Dallas Mavericks, nato pa so ga februarja 2022 kupili Wizards. V minuli sezoni je v povprečju dosegal 23,2 točke na tekmo.

29-letni Smart je v sezoni 2021/22 prejel naziv najboljšega obrambnega igralca lige NBA, trikrat pa je bil izbran v najboljšo obrambno ekipo. V prejšnji sezoni je na 61 tekmah v povprečju dosegal 11,5 točke, 6,3 podaje, 3,1 skoka in 1,5 ukradene žoge. V devetih sezonah lige NBA, vse je preživel pri Bostonu, ima povprečje 10,6 točke, 4,6 podaje, 3,5 skoka in 1,6 ukradene žoge.

27-letni Jones je štiri sezone odigral pri grizlijih, potem ko je svojo kariero v NBA začel pri Minnesota Timberwolves in tam preživel štiri sezone. V prejšnji sezoni je v povprečju dosegal 10,3 točke, 5,2 podaje in 2,5 skoka na tekmo.

Middleton zavrnil 40-milijonsko ponudbo

Zvezdnik Khris Middleton pa je zavrnil možnost igranja za 40 milijonov dolarjev (dobrih 36 milijonov evrov) pri Milwaukee Bucks, da bi postal prost agent, navaja ESPN. Trikratni udeleženec tekem zvezd All-Star se sicer še vedno lahko vrne k Milwaukeeju, vendar pod novimi pogoji, lahko pa podpiše pogodbo s komer koli.

Khris Middleton | Avtor: Profimedia Profimedia

Middleton, ki bo avgusta dopolnil 32 let, se vse od končnice 2022 bori s poškodbami in je izpustil prvih 20 tekem lanske sezone po operaciji levega zapestja med sezono. Vrnil se je in odigral šest tekem, nato pa je izpustil 18 tekem zaradi bolečin v desnem kolenu.

Potem ko so Bucks spomladi izpadli v prvem krogu končnice, je Middleton uspešno prestal operacijo desnega kolena.

V lanski sezoni je odigral le 33 tekem in v povprečju dosegal 15,1 točke, 4,9 podaje in 4,2 skoka.

V svoji karieri je v povprečju dosegal 17 točk, 4,8 skoka in 3,8 podaje ter odigral ključno vlogo pri Milwaukeeju na poti do naslova prvaka lige NBA leta 2021.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1