Šport > Košarka
10982 ogledov

Velika sprememba pri glasovanju za prvi peterki

Luka Dončić Profimedia
Antetokounmpo prehitel Duranta, Dončić še naprej tretji na Zahodu.

Ob zadnjem, tretjem vmesnem štetju glasov za začetni peterki tekme zvezd košarkarske lige NBA sta v vodstvu LeBron James in Giannis Antetokounmpo, slovenski superzvezdnik Luka Dončić pa je še naprej tretji na zahodu, drugi med branilci za Stephom Curryjem oziroma peti skupno v ligi.

LeBron James, zvezdnik Los Angeles Lakers, je doslej prejel največ glasov med vsemi, in sicer dobrih 6,5 milijona, Antetokounmpo pa je prehitel Kevina Duranta, ki je na vzhodu vodil ob drugem vmesnem štetju. Član Milwaukeeja ima 5,9 milijona glasov, zvezdnik Brooklyna pa 5,8 milijona.

Gre za kar precejšnjo spremembo. Trenutno poškodovani Durant je namreč z zdrsom na drugo mesto izgubil pravico do izbira štirih soigralcev v začetni peterki. Po določitvih desetih košarkarjev za prvi postavi All-Star tekem, košarkarja z največ glasovi na Vzhodu in Zahodu izmenično izbereta po štiri moštvene kolege.

Luka Dončić Giannis Antetokounmpo | Avtor: Profimedia Profimedia

V eno izmed prvih peterk bo kot kaže še tretjič v karieri (ob štirih nastopih na All-Star tekmi) izbran tudi Luka Dončić. Ta je pri 4,9 milijona glasov, poleg omenjenih jih ima več še Curry (Golden State) - 5,1 milijona. Za Dončićem je skupno na zahodu dvakratni zaporedni najkoristnejši igralec v NBA Nikola Jokić (Denver) s 4,7 milijona.

Glasovanje bo potekalo do 21. januarja.

Luka Dončić Novi podatki Šport Rezultati glasovanja za All-Star tekmo, tako kaže Dončiću

Glasovi navijačev predstavljajo 50 odstotkov, drugo polovico pri izboru začetnih peterk (po 25 odstotokov) pa v enakem razmerju določajo igralci lige in izbrani novinarji, ki spremljajo NBA.

Tekma vseh zvezd lige NBA bo v noči z 19. na 20. februar v Salt Lake Cityju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.