Šport > Košarka
49 ogledov

Velikan Omić je postal še večji

alen omić twitter gran canaria Reševalni pas/Twitter
Slovenski reprezentant Alen Omić, ki igra v dresu Gran Canarie, je bil izbran za najboljšega košarkarja zadnjega kroga najmočnejše španske lige ACB.

Alen Omić, nekdanji košarkar Zlatoroga in Union Olimpije, ki je poleti okrepil špansko Gran Canario, je zablestel na tekmi 15. kroga lige ACB, na kateri je dosegel 18 točk, osem skokov in dve podaji. 

Slovenski košarkar je zabeležil 30 indeksnih točk in postal najkoristnejši (MVP) igralec kroga, ki je svoji ekipi pomagal do zmage.

Več točk od njega sta zbrala Marko Popović (33) in Ondrej Balvin (31), ki pa sta v prejšnjem krogu izgubila, zato je v skladu s pravili elitnega španskega prvenstva nagrada romala v roke slovenskega centra.

Omić je ob zmagi nad ekipo FIATC Joventut (82:67) vpisal izjemno statistiko, saj je zadel vseh sedem metov iz igre in štiri od šestih poskusov izza črte za proste mete.

''Zelo sem vesel. Dejstvo, da sem postal MVP, je zelo dobra novica za mene, vendar grem korak za korakom. Soigralci so mi veliko pomagali. Zavedali so se pomembnosti tekme in naredili korak naprej,'' je za Mundo Deportivo dejal 216 centimetrov visoki slovenski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.