Šport > Košarka
4082 ogledov

Veliki zvezdnik zapušča klub, zanj se zanimajo tudi pri Dallasu

Anthony Davis Pelicans Suns Reševalni pas/Twitter
V naslednjih tednih bi lahko prišlo do zelo odmevne menjave v ligi NBA.

Zvezdnik Anthony Davis je od svojega kluba New Orleans Pelicans zahteval trade, prvo ime franšize iz  Louisiane pa bi se tako lahko kmalu znašel v drugem mestu. Za njegove usluge se bo verjetno potegovala kopica klubov, ki pa bodo morali v zamenjavo igralcev najverjetneje ponuditi kar nekaj kakovostnih košarkarjev, da bi New Orleans sprejel dogovor.

Davis, ki sodi med najboljše košarkarje v NBA, je izjavil, da mu je dovolj porazov in da tako ne bo sprejel podaljšanja sodelovanja, ki mu ga ponujajo Pelikani. "Anthony želi menjavo v ekipo, ki je sposobna kandidirati za naslov in bi lahko kontinuirano zmagovala na tekmah. Do kluba želi biti jasen in pošten, zato jih je pravočasno obvestil o svoji nameri. To je tako v interesu igralca, kot tudi kluba," je dejal Anthonyjev zastopnik Rich Paul, ki je sicer tudi agent LeBrona Jamesa.

Prav Los Angeles Lakers so po mnenju analitkov klub, ki bi lahko pripeljal Anthonyja, v paru z Jamesom pa bi se lahko Jezerniki hitro potegovali za vrh lige. 

Davis ima pogodbo s Pelikani sicer sklenjeno do leta 2020, po koncu te sezone pa se mu odpira možnost podpisa tako imenovane supermax pogodbe, z njo pa bi v New Orleansu lahko zaslužil 240 milijonov dolarjev. Takšno pogodbo mu sicer lahko ponudi le dosedanji klub. A Davis se je očitno odločil drugače. 

Med klubi, ki se zanimajo za zvezdnika, se sicer omenja tudi Dallas. V Teksasu si vsekakor želijo videti navezo Davis - Luka Dončić.

Komentarjev 2
  • Tadej 21:08 28.januar 2019.

    Mislim, da je dallas zadnji kamor bi sel.