Šport > Košarka
21 ogledov

Veliko hrupa za prazen nič

Žurnal24 main
V Portlandu so si v svoje vrste pred letošnjo sezono želeli zvabiti kakšno zveneče ime. A jim to kljub nenehnim pogajanjem ni uspelo.

Po pogovarjanju s Hedojem Turkoglujem, Paulom Millsapom, Davidom Leejem, Trevorjem Arizo in Lamarjem Odomom so na koncu v svoje vrste zvabili veterana Andreeja Millerja, ki v ligi NBA beleži 10-letno kariero.
''Je eden najbolj jeklenih veteranov v ligi, s svojimi izkušnjami lahko pripomore k napredku našega mladega in talentiranega moštva'' je o njem povedal generalni direktor moštva Kevin Pritchard.

Miller najbrž ne bo zadeval metov za tri točke, toda s svojim prodiranjem lahko povzroči veliko preglavic nasprotnikom. Vprašanje pa bo, kako se bosta ujela Miller in Brandon Roy v četri četrtini, ko bo nase treba prevzeti odgovornost. Kaj se bo zgodilo takrat, ko bo žogo zahteval Roy? Poleg tega se bo najverjetneje Miller moral sprijazniti s tem, da bo na parket prihajal s klopi, saj bo v prvi petorici začenjal Steve Blake.

Roya, ki je v svoji tretji sezoni lige NBA dosegal 22,6 točke na tekmo, bo menjal španski reprezentant Rudy Fernandez. LaMarcus Aldridge ima svoje mesto pod košem v prvi petorki rezervirano, medtem ko se bosta na poziciji centra menjala Greg Oden – prvi izbor nabora leta 2007 – in veteran Joel Przybilla.
Z Odenom, Batumom, Fernandezom in Jerrydjem Baylessom imajo Blazersi kar nekaj ključnih igralcev, ki sicer igrajo šele svojo drugo NBA sezono.

Krilni igralec Travis Outlaw bo izkoriščal minute, ki jih bo dobil, ko bo na parketu obetavni Francoz Nicolas Batum, ki je lani začenjal v prvi peterici, a igral le 18,4 minute na tekmo. Martell Webster, ki je izpustil celotno lansko sezono zaradi težav s stopalom, bo potreboval nekaj časa, da spet pride v tekmovalni ritem.

Pritchard je o ciljih razlagal takole: ''Imamo mlado ekipo, ki je lani dosegla 54 zmag, in zato upam, da bomo v prihodnji sezoni ta rezultat še izboljšali. Prav v vsakem igralcu vidim rezerve, ki jih lahko v letošnji sezoni izkoristi.''

Vroče vprašanje: Ali bo mlada ekipa Portlanda konkurenčna?
Blazersi so imeli kar dobro lansko sezono, ko so si s 54 zmagami priigrali mesto v končnici. Toda neizkušenost se je pokazala prav v končnici, ko so izgubili proti Houstonu na prvi tekmi kar za 27 točk. Portland ima talent, ki bi ga lahko dobro izkoristil v prihodnjih nekaj sezonah. Ključ do uspeha bo pridno treniranje in napredovanje iz leta v leto.

Pozor na novinca: Jeff Pendergraph
Pendergraph, prvi izbor drugega kola nabora, je krilni igralec, a najverjetneje ne bo igral do konca novembra, saj je prestal operacijo kolka.

Prišli: Andre Miller (Philadelphia)

Odšli: Sergio Rodriguez (Sacramento), Channing Frye (Phoenix)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.