Šport > Košarka
10 ogledov

Veliko težav pri sestavi ekipe

Uslišali so ga. Slekel je dres Warriorsov. Oblekel bo dres Bobcatsov. (Foto: Reu Žurnal24 main
Golden State Warriors so bili v lanski sezoni najslabše obrambno moštvo košarkarske lige NBA. Glede na sestavo ekipe se bo to v letošnji sezoni zelo težko spremenilo.
Golden State Warriors so na letošnjem naboru izbirali sedmi. V svoje vrste so si srčno želeli dobiti krilnega centra Blaka Griffina , vendar so ga "speljali“ Los Angeles Clippers . Warriors so nato izbrali ostrostrelca Stephena Curryja z univerze Davidson , kar je povzročilo kar burne odzive znotraj slačilnice. Nihče sicer ni dvomil v talent in kvalitete 21-letnega branilca, toda igralci, s Stephenom Jacksonom na čelu, so pričakovali okrepitev pod košem. Curry je namreč izjemen strelec, ki ne razigrava najbolje svojih soigralcev ter se ne trudi preveč v obrambi. Po profilu zelo ustreza Montu Ellisu , sicer tretjemu strelcu ekipe iz lanske sezone.

Veliko negodovanja je povzročila tudi odločitev predsednika, da proda dva branilca, drugega strelca iz pretekle sezone, Jamala Crawforda ter Marca Belinellija . Nekoliko čudna je bila tudi menjava v upravi franšize, saj je podpredsednika Chrisa Mullina zamenjal kar najboljši prijatelj trenerja Dona NelsonaLarry Riley . Po teh dveh dogodkih pa je neprijetnost doletela še igralca Stephena Jacksona, ki je moral plačati 25 tisoč $ kazni, saj je kar javno zahteval, naj ga predsednik proda v kakšno drugo ekipo. Poleg vsega pa se jim je na pripravah spet poškodoval že omenjeni Mark Ellis.

Kljub vsemu pa imajo letos Warriors zelo zanimivo ekipo. Največ težav bodo imeli verjetno z igro v obrambi, ki je bila že lansko leto najslabša v ligi (112,3 prejete točke na tekmo). V napadu bodo verjetno kar precej bolj uspešni, saj imajo veliko odličnih strelcev: Ellis, Curry, Jackson, Andris Biedrins , Anthony Randolph , Anthony Morrow ter Corey Maggette .

Ali franšizo reši Anthony Randolph?
Med pripravami se je zelo izkazal 208 cm visoki Randolph, ki je v poletni ligi dosegal kar 26,8 točke na tekmo. "Prav poseben je," je dejal pomočnik trenerja pri Warriors Keith Smart ter dodal: "Zato mu težko kaj dopovemo. Nikoli si nismo predstavljali, da bo tako dobro igral. Nikoli si nismo predstavljali, da bo tako dobro preigraval ter podajal. Nikoli si nismo predstavljali, da bo tako dobro streljal iz skoka."

Tudi Brandan Wright je že opozoril nase z odličnimi igrami, vendar je moral zaradi poškodbe rame v pretekli sezoni počivati kar 42 tekem. Med pripravami na novo sezono pa si je spet poškodoval ramo.

Zaradi številnih poškodb bo verjetno največ pri žogi Jackson, ki je februarja lani dosegel povprečje 27,3 točke, 8,1 asistence ter 5,7 skoka na tekmo, vendar je imel tudi 3,9 izgubljene žoge ter met za dve točki zgolj 41,4%.

Vroče vprašanje:
Bo Stephen Jackson zadovoljen?
Zakaj ne bi bil? Zato, ker je na tiskovni konferenci izrazil nezadovoljstvo z letošnjimi okrepitvami ter sestavo ekipe. "Prav bi nam prišel pravi organizator igre ter velikan, ki bi se prerival pod košem." Kakorkoli, Jackson je povedal tudi, da bo ob začetku sezone dal vse od sebe in se ne bo več obremenjeval s sestavo ekipe. Čeprav gre za nepredvidljivega igralca in mu ni najbolj všeč neizkušenost njegovih soigralcev pa se z njimi in trenerjem Nelsonom pravzaprav kar dobro razume. Začetni zapleti bodo z začetkom sezone prav gotovo hitro pozabljeni.



Pozor na novinca: Stephen Curry

Curry kaže dovolj talenta in interesa, da bi se specializiral na mesto organizatorja igre, lahko pa ga trener Nelson pomakne na mesto drugega branilca na mestu organizatorja pa zaigra Stephen Jackson.

Prišli: Acie Law (Atlanta), Speedy Claxton (Atlanta), Devean George (Toronto), Mikki Moore (Boston)
Odšli: Jamal Crawford (Atlanta), Marco Belinelli (Toronto), Jermareo Davidson (odpuščen)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.