Šport > Košarka
20 ogledov

Vemo, kako ustaviti McCalebba

mccalebb makedonija ep 2011 Reuters
Slovenska košarkarska reprezentanca se bo vdrugi tekmi drugega dela pomerila z Makedonijo, ki je v dosedanjih šestih dvoboj izgubila le uvodno tekmo proti Črni Gori. Tudi to šele po podaljšku. Slovence tako čaka težko delo proti Vladu Ilievskemu, Bou McCalebbu in druščini.

"Vsi vemo, da bo najbolj pomembno, kako bomo skontrolirali Boa McCalebba, s tem pa posledično vseh pet igralcev. S svojimi prodori namreč ustvari prostor za soigralce," je dejal pomočnik slovenskega selektorja Aleksander Sekulić in dodal: "Vemo kako ga ga bomo zaustavili. V prvi vrsti je to kolektivna obramba. Vseh pet igralcev v obrambi bo zadolženih, da ne bo lahkih košev tekmeca. Na poziciji centra imajo sicer košarkarje z dobrim metom, zato je v raketi več prostora za prodore. Velikokrat igrajo s štirimi strelci in McCalebbom."

Kakšna pa je makedonska obramba? "Makedonci imajo zelo dobro obrambo. Igrajo čvrsto. Vidi se, da imajo dober sistem. To je eden od razlogov, zakaj so tako visoko na lestvici in so se že uvrstili v četrtfinale," meni Sekulić.

Slovenski košarkarji so med pripravami sicer že premagali Makedonijo, a jih tokrat po Sekulićevem mnenju čaka precej težja naloga: "Za razliko od Kidričevega imajo McCalebba ter Todorja Gečevskega. Videti so zelo homogeni."

Komentarjev 2
  • KOŠARKAmanija 17:42 10.september 2011.

    Gremo Slovenija!!! Navijaj z nami: www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni nov LED TV Gorenje ter mobilnika Nokia/Samsung!

  • luda 14:16 10.september 2011.

    lejta,makedonija bo prva v skupini...res je dobra,tudi rusijo bo premagala...majo potencijal...in so res brihtni,iskoriščajo to,da sploh ne mislijo ali bojo izgubili ali zmagali...svoje so že dosegli zato grejo z polno paro v zmagi...upam da bo tekma dobra ...