Šport > Košarka
12488 ogledov

Veteran lige NBA in žena umrla v prometni nesreči

Rasual Butler Epa
Dolgoletni član lige NBA umrl v prometni nesreči.

Osemintridesetletni košarkar Rasual Butler, ki je v ligi NBA nastopal za vrsto klubov, je umrl v prometni nesreči v Los Angelesu. Umrla je tudi njegova žena Leah LaBelle. Slednja je leta 2004 nastopala v tretji sezoni "Ameriškega Idola", kasneje pa podpisala pogodbo z založbo Epic Records.

Butler in soproga sta se ponesrečila ob drugi uri zjutraj, nekdanji košarkar naj bi izgubil oblast nad vozilom in trčil v zid, njegov Range Rover pa se je tudi prevrnil. Policija domneva, da voznik ni upošteval predpisane hitrosti in je vozil občutno prehitro.

"Svet je izgubil izjemnega človeka," je med drugim na twitterju kolegovo smrt pospremil zvezdnik Dwyane Wade.

Oglasil se je tudi nekdanji trener v skovenski reprezentanci Chris Thomas, ki je z našo izbrano vrsto sodeloval na domačem evropskem prvenstvu 2013 in na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Španiji: "Izjemno sem užaloščen ob novici o smrti Rasuala Butlerja in njegove soproge. Rasual je bil resnično izjemna oseba, ki nas je zapustila prezgodaj. Še en opomin, da življenja ne smemo jemati za samoumevno."

Butler je v ligi NBA preživel 14 let, leta 2002 ga je na naboru izbrala Vročica iz Miamija. Kasneje je igralec, ki je igral na položajih dve in tri, zaigral še za New Orleans, Los Angeles Clippers, Chicago, Toronto, Indiano, Washington in San Antonio. Najboljšo sezono je preživel v dresu Clippersov, v sezoni 2009/10 je v povprečju dosegal 11,9 točke na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.