Šport > Košarka
121 ogledov

Video: kralji zabijanj Dunk Kings

1/19
Žurnal24 main
Na odprtju stožiške dvorane vas bo nasmejala akrobatska skupina Dunk Kings. Kakšno presenečenje pripravljajo, nam sicer niso izdali, zato pa smo ob njihovih vratolomnih zabijanjih ostali brez besed.

Dunk Kings so Izidor Bitenc, Martin Kušar, Martin Veselko, Andrej Šverko, Matevž Korenč, Andraž Mrak, Gašper Švegl, Jure Sobočan, Primož Rojko, Matevž Erker in Janez Klemen.

Na treningu smo obiskali akrobatsko skupino Dunk Kings, specializirano za vratolomna zabijanja v koš in norčave maskote. Fantje so vsaj tako hudomušni, kot so privlačni za publiko, če ne še bolj. "Govori se, da je Hugh Hefner za svoj logotip vzel zajčka oziroma zajčico zaradi naše maskote. Ker je naš zajček tako priljubljen pri dekletih" se je namuznil Gašper, eden od protagonistov skupine. OGLEJTE SI ATRAKTIVNO GALERIJO IN VIDEO S TRENINGA DUNK KINGS.

Zametki skupine Dunk Kings segajo v leto 2001 in na gimnazijo Šentvid, kjer so se pri Šentviških fanatikih udejstvovali vsi člani. Ko so fantje zrasli in se odpravili učenost nabirat na fakultete, so ustanovili svojo skupino. Veliko so križarili po Evropi, najbolj ponosni pa so na nastop v Ruandi na afriškem košarkarskem pokalu lani. Tamkajšnje vragolije so bile za skupino velik organizacijski podvig. Po petih zamenjanih letalih in 36 urah potovanja se je njihova oprema namreč izgubila, velikansko blazino pa so v tovarno odšli naročit kar sami. Kings si nekoč želijo nastopati na tekmi zvezd lige NBA.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.