Šport > Košarka
25 ogledov

Video: na treningu z reprezentanti

Zoran Dragic
1/17
Žurnal24 main
Za slovensko košarkarsko reprezentanco je prvi trening priprav na svetovno prvenstvo v Turčiji. Oglejte si ga v spodnjem videu! Preberite si tudi misli centra Hasana Rizvića ob prestopu v ruski Kazan.
"Igrati s temi odličnimi košarkarji, ki igrajo v Evropi in ligi NBA, je fenomenalno, vem, da se lahko veliko naučim," je po dveurnem treningu povedal mlajši bratov Dragić, Zoran, ki je primerjal člansko reprezentanco s tistimi mlajših starostnih kategorij: "Zagotovo je vse malce drugače, v članski kategoriji so same zvezde, vse pa je tudi veliko bolje organizirano, kar se tudi spodobi."

Trening si lahko ogledate tudi v galeriji.
Hasan Rizvić
je vadil brez negotovosti glede novega kluba. Prestopil je namreč k ruskemu Unicsu iz Kazana, ki bo zaigral v kvalifikacijah za Evroligo. Dva metra in dvanajst centimetrov visoki center je z Rusi podpisal enoletno pogodbo.
 
"Zelo sem vesel, da sem prestopil v tako dober klub, kot je Unics iz Kazana, ki bo kmalu zaigral tudi v kvalifikacijah za Evroligo, kamor upam, da se nam bo uspelo uvrstiti. Že nekaj časa smo se dogovarjali in v ponedeljek tudi podpisali, sem pa zadovoljen, ker mi je trener dal vedeti, da računa name in da bom igral, čeprav bo  na mojem položaju zaigral tudi Slavko Vraneš, ki je prestopil iz Partizana. Zagotovo gre pri tem prestopu za stopnico več v moji karieri, ki jo bom poskušal čim bolje izkoristiti," je dejal Haso.
 
Rizvić je v svoji karieri igral za Čelik Zenico, Pivovarno Laško, Union Olimpijo, Telekom Sarajevo, Slask Wroclaw in Azovmaš, pri katerem je v minuli sezoni v  ukrajinskem prvenstvu v povprečju zbral 13 točk in 6,9 skoka na tekmo.

Vadbo slovenske izbrane vrste si lahko ogledate tudi v videu:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.