Šport > Košarka
12 ogledov

Vidmar: "Poškodbo je težko sprejeti"

Žurnal24 main
"Z igrišč naj bi bil odsoten kakšnih pet mesecev," je slabo novico v pogovoru za Žurnal24 potrdil Gašper Vidmar, ki je tako dobro začel sezono."Poškodbo je zato še toliko težje sprejeti."

Kako poteka rehabilitacija kolena?
Zdaj čakam, da se zmanjša oteklina. V ponedeljek bom imel nov pregled in takrat naj bi se odločili, kdaj bom imel operacijo. Z igrišč naj bi bil odsoten kakšnih pet mesecev. Upam, da bom soigralcem lahko že pomagal v končnici turškega prvenstva. Želim si, da bom do takrat zdrav in bodo težave s kolenom že preteklost.

Videti je bilo, da imate veliko zaupanja pri trenerju Nevenu Spahiji ...
Da. Zato je to poškodbo še toliko težje sprejeti. Trener mi je namenil kar precejšno minutažo in mi zaupal. Ampak takšen je šport, tu se ne da storiti veliko. Zdaj je treba še naprej zaupati vase, odpraviti poškodbo in se nato čim bolje vrniti. Gremo naprej!

Trener mi je namenil kar precejšno minutažo in mi zaupal. Ampak takšen je šport, tu se ne da storiti veliko.
Gašper Vidmar
Med tednom je Fenerbahçe doživel prvi poraz v Evroligi. Je bilo to zaradi vaše odsotnosti?
(smeh) Menim, da to ni bil glavni vzrok. Imeli smo kar nekaj smole. Na prejšnjih tekmah smo si uspehe priborili v zadnjih minutah, proti Choletu pa je malce zmanjkalo za zmago. Še vedno imamo zelo dober izkupiček zmag in porazov. Treba je še naprej le dobro trenirati in zmagovati na naslednjih dvobojih.

Ste pričakovali takšen začetek?
Skupina je res težka, a smo upali na kaj takšnega. Menim, da imamo v tej sezoni zelo dobro ekipo. To se je že videlo na prejšnjih tekmah. Verjamem, da lahko Fenerbahçe v tej sezoni naredi zelo dober posel.

Upam, da se bo vlada odločila v korist celotne slovenske košarke.
Gašper Vidmar
Slovenska vlada trenutno še razmišlja o podpori za organizacijo EP. Kaj menite o tem?
Te zadeve spremljam le prek medijev. Upam, da se bo odločila v korist celotne slovenske košarke. Ne gre samo za reprezentanco. Ta bi se sicer pred domačimo gledalci borila za kolajno. Vsekakor imamo veliko kakovostnih košarkarjev, ki igrajo v ligi NBA ali pa so nosilci v evroligaških klubih. Nastop doma bi bil nekaj posebnega, navijači bi nam zagotovo dali dodatno moč za dobre predstave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.