Šport > Košarka
27 ogledov

Vilfan bi nadaljeval s komentiranjem

Hrabri in tisti, ki garajo, imajo tudi srečo, pove Peter Vilfan. (Foto: Boštjan Boštjan Tacol
Peter Vilfan bi še naprej komentiral košarkarske dvoboje. "Zdi se mi logično, da bi ga nadaljeval, nekateri poslanci pa so predlagali, da bi o tem razpravljala protikorupcijska komisija," je o parlamentarnem zapletu, ki se je dotaknil tudi ljubiteljev košarke, dejal poslanec Pozitivne Slovenije.

"Trinajsti člen zakona o poslancih mi dovoljuje, da sem vložil vlogo za nadaljnje opravljanje komentiranja. To bi tako ali tako opravljal izven delovnega časa v parlamentu. Menim, da bi s komentiranjem opravljal visokostrokovno delo. Zdi se mi logično, da bi ga nadaljeval, nekateri poslanci pa so predlagali, da bi o tem razpravljala protikorupcijska komisija," je o parlamentarnem zapletu, ki se je dotaknil tudi ljubiteljev košarke, dejal novi poslanec in član Pozitivne Slovenije Peter Vilfan. Ta je tudi strokovni komentator košarke na televiziji Sport klub. Zaradi tega nekateri poslanci menijo, da bi lahko svoje delo izkoristil za širjenje lastnih političnih stališč.

To je pač politika

"To je šport. Verjetno bi mi lahko tudi preprečili delo, če bi kdorkoli kadarkoli zasledil, da košarkarske tekme izkoriščam za politično promocijo. Glejte, stopil sem na neko novo področje. To je politika, v njej pa se pač izrabi vsaka priložnost za takšna ravnanja kot v tem primeru. Zdaj čakam na razplet, a menim, da na koncu ne bi smelo biti težav," je dejal nekdaj izjemni košarkar. Če se vsa zadeva odvije drugače, je njegova reporterska kariera verjetno že končana: "Štiriletna odsotnost bi praktično pomenila, da se nikoli več ne bi mogel vrniti h komentiranju košarke." Trinajsti člen zakona o poslancih sicer pravi: "Poslanec sme po obvestilu pristojnemu delovnemu telesu državnega zbora samostojno ali v delovnem razmerju opravljati dejavnost, vendar največ v obsegu, ki ne presega petine polnega delovnega časa, potrebnega oziroma določenega za redno opravljanje dejavnosti, če gre za opravljanje zahtevnejših strokovnih, znanstvenih, pedagoških ali raziskovalnih del."

Komentarjev 1
  • MK 08:29 03.februar 2012.

    Ja in upam brez političnih floskul, ki si jih v lanski sezoni kar nekaj nametal ob evforiji ob redkih zmagah. Torej brez omembe človeka kateremu gledaš iz riti!Če mi ne verjamete novinarji poglejte zadnjih 10 tekem ko je ...prikaži več komentiral in videli boste o čem govorim.