Šport > Košarka
29 ogledov

Vilfan: "Nimam želje po komentiranju"

Memi Bečirović je prepričan, da je Janez Rajgelj prava izbira za Olimpijo. (Foto Žurnal24 main
"Nimam nobene želje in tudi nobene pravice, da komentiram odločitve tistih, ki bodo očitno reševali Union Olimpijo," o izbiri Janeza Rajglja za direktorja Olimpije pove Peter Vilfan.
Izbira Rajglja vsem zagotovo ni po godu. Najprej smo za komentar poklicali Petra Vilfana, za katerega se je govorilo, da ga za rešitelja želi župan Zoran Janković. "Nimam nobene želje in tudi nobene pravice, da komentiram odločitve tistih, ki bodo očitno reševali Union Olimpijo in ki so za to reševanje izbrali svojo pot, svoj način in svoje ljudi." Je za rešitev morda že prepozno? "To je vse, kar bi rekel v tem trenutku," je vse, kar nam je še povedal Vilfan. Dosedanji trener Olimpije Jure Zdovc se tako kot že večji del zadnje sezone na naše klice ne odziva.

Upravni odbor Uniona Olimpije je v četrtek za novega direktorja kluba imenoval Janeza Rajglja. V teh težkih časih, ko je klub tik pred propadom, je tako Rajgelj tisti, ki bo poskušal rešiti enega od športnih ponosov Slovenije. "Odločili so se, da je v tem trenutku Rajgelj najboljša odločitev. To je korak naprej, ki je razbil status quo," je sinoči dejal tiskovni predstavnik moštva Matevž Zupančič. Rajgelj izjave še ni dal in bo spregovoril ta petek ob 13. uri. Pred mesecem je na javni tribuni o prihodnosti Olimpije dejal, da ne vidi rešitve.

Odločitev za Rajglja je pozdravil selektor slovenske reprezentance Memi Bečirović, ki je bil z njim pri Olimpiji, ko jo je ta prvič reševal. "Spozna se na košarko. Vemo, da je dobro delal v Slovanu. Je trmast, deloven, pošten. Verjamem, da je to prva dobra poteza kluba." Bečirović pravi, da se mora Rajgelj najprej sestati z upniki, da se začne reševati položaj z dolgovi, da ne bi bilo pritožb na Fibo, nakar bo treba izbrati trenerski štab: "Najtežji problem bo sestaviti ekipo, saj igralci izgubljajo zaupanje v Olimpijo. A dobra stvar je, da ostaja klub v Evroligi." Selektor ima tudi sporočilo za navijače. "Javnost bo morala imeti dovolj strpnosti. Klub je bil tik pred bankrotom. Bolje je, da klub imamo in da se počasi ozdravi, kot pa da ga sploh ni. Bila bi velika katastrofa, če Olimpije ne bi bilo v Evropi." Tudi za reprezentanco. "Vsekakor. Trenutno imamo generacijo, ki je aktivna, a moramo gledati naprej, saj se bo ta začela poslavljati in jo bo treba polniti z mladimi igralci. Če ne bo možnosti igrati doma na najvišji ravni, je to slabo za slovensko košarko."

Bolje je, da klub imamo in da se počasi ozdravi, kot pa da ga sploh ni. Bila bi velika katastrofa, če Olimpije ne bi bilo v Evropi.
Memi Bečirović
Mik Pavlovič nam je dejal, da je bil že čas, da se nekaj premakne, a da težko komentira, ali je odločitev za Rajglja prava, saj mora najprej predstaviti svoj program. Na vprašanje, ali je prepozno, optimistično odgovarja: "Nikoli ni prepozno." Pavlovič se strinja, da ozračje za reševanje košarke in Olimpije ta hip v Ljubljani ni pravo: "Če bi bilo, bi se kaj zgodilo že mnogo prej." In kaj bi morala biti prva Rajgljeva poteza? Zbrati upravni odbor, predstaviti načrt in predsem izbrati ustrezen strokovni kader. "Vedno sem trdil, da je strokovni kader najpomembnejši. Vse se začne pri trenerju in njegovih pomočnikih. A ne vem, ali ima Olimpija denar za res kvalitetnega trenerja." Ali to pomeni, da je za zamenjavo Jureta Zdovca? "Ni nujno. Res je, da sem ga letos pogosto kritiziral, a delal je v težkih pogojih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.