Šport > Košarka
17 ogledov

Vilfan: "Niti ena tekma normalna!"

"Imel sem občutek, da so bili od prve minute odločeni, da bodo sprovocirali Olim Boštjan Tacol
Tretja zaporedna zmaga Uniona Olimpije je odprla vrata raja. Skoznje je na svojem komentatorskem mestu večkrat stopil tudi izjemni Peter Vilfan. "Letos ni bilo niti ene normalne tekme," se je pridušal po koncu.
Že 18 let delam to, bilo je veliko podobnih tekem, v nobeni sezoni pa še ni bilo tako, da bi bile ena za drugo takšne. Praktično niti ena ni bila, če rečem v narekovajih, normalna.
Peter Vilfan

"Če je bil Jure Zdovc pred tekmo dijak na gimnaziji, Željko Obradović pa profesor, je Zdovc po tej tekmi gotovo maturiral, če že ne diplomiral," je četrtkov prenos izjemne tekme med Unionom Olimpijo in Panathinaikosom zaključeval med komentatorji že zdaj legendarni Peter Vilfan. Videl je bitko nekdanjih soigralcev - Jure Zdovc je svoje znanje preveril pri Željku Obradoviću, Vilfanovem soigralcu še iz let, ko je igral za beograjski Partizan. Toda ve se, za koga bije srce enega najbolj priljubljenih komentatorjev na Slovenskem. Je bila to ena izmed najbolj norih tekem v njegovi karieri?

"Oh … Komentiral sem tudi tekmo proti Efes Pilsnu, ki ni bila nič manj nora, kot ta danes, kajne?" je po tekmi razlagal Vilfan. "Bilo  je že kar nekaj takih v karieri. Že 18 let delam to, bilo je veliko podobnih tekem, v nobeni sezoni pa še ni bilo tako, da bi bile ena za drugo takšne. Praktično niti ena ni bila, če rečem v narekovajih, normalna," je povedal za Žurnal. 

Mi še vedno ne smemo razmišljati, da smo kandidati za prvo ali drugo mesto, ampak še vedno moramo razmišljati o tistem četrtem mestu, ki nas vodi v drugi del.
Peter Vilfan

Ob opisovanju velikega podviga zeleno-belih je uporabil praktično identični pristop kot Zdovc, saj sta se oba ograjevala od evforije, ki je po tretji zaporedni zmagi v Evroligi in prvemu mestu v skupini D dosegla neslutene višave: "Prav je, da je evforija, prav je, da so navijači, gledalci in ljubitelji košarke zadovoljni, evforični, toda ekipa mora ostati na tleh," pove Vilfan.

"Ta zmaga je super, to je le dodaten plus za uvrstitev med najboljših 16. Mi še vedno ne smemo razmišljati, da smo kandidati za prvo ali drugo mesto, ampak še vedno moramo razmišljati o tistem četrtem mestu, ki nas vodi v drugi del. Če bomo tretji ali drugi ali pa prvi – fenomenalno – ampak cilj je četrto mesto. Osredotočiti se je treba na Armani, ki ga je potrebno obvezno 'dobiti' tu v Ljubljani, prav tako pa je treba dobiti vsaj še domačo tekmo z Valencio. Ti dve tekmi , vsaj po mojem mnenju, že pomenita drugi krog."

Olimpija - Panathinaikos, Zdovc in Obradovic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po tekmi v mesto z Obradovićem
Skupina D se razvija v pravo skupino presenečenj, saj poleg fantastičnega starta Olimpije v oči bode katastrofalen začetek CSKA, ki je po prvih tekmah na dnu s tremi porazi. "Ne smemo pozabiti, da lahko CSKA začne z 0-3, ampak CSKA lahko zadnje štiri tekme dobi zaporedoma in je spet v igri. Tako da je potrebno biti izjemno previden, moramo biti zadovoljni, to je res, absolutno moramo biti zadovoljni, veseli, srečni … Mi, ki to spremljamo. Oni pa morajo svoje delo opravljati tako, kot so ga do sedaj. To pomeni eno noč zadovoljstva in veselja, jutri pa je že nov delovni dan," je dodal Vilfan.

Videla se bova z Obradovićem, glede na to da sva tudi igrala v Partizanu leta 1985 in 86. Ne bom pretiraval, tako kot ne pretiravam v ničemer, razen v komentiranju!
Peter Vilfan

Košarkarski pokoj mu seveda dovoljuje kakšen dan veseljačenja več, četrtkov večer pa je preživel skupaj s Panathinaikosovim strategom: "No, jaz bom šel malo ven, videla se bova z Obradovićem, glede na to da sva tudi igrala v Partizanu leta 1985 in 86. Ne bom pretiraval, tako kot ne pretiravam v ničemer, razen v komentiranju!" je še v smehu zaključil Vilfan. Padec s stola ob košu zeta Vlada Ilievskega v zadnji sekundi rednega dela to le potrjuje ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.