Šport > Košarka
23 ogledov

Vilfan: "Slovenija je v prednosti"

Vilfan pričakuje, da bo Olimpija dvignila raven igre. (Foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
Peter Vilfan Sloveniji napoveduje lepe možnosti v boju za organizacijo evropskega prvenstva v košarki leta 2013.
Odpadli so štirje
Odstop. Rok za oddajo kandidature je bil 31. 8., pred tem pa sta uradno kandidaturo oddali le slovenska in italijanska košarkarska zveza. Tako so se od organizacije turnirja poslovile BiH, Češka, Hrvaška ter Nemčija. Evropsko prvenstvo 2013 bo prvo, na katerega bo uvrščenih 24 reprezentanc; dogodek bo trajal kar 19 dni.

Bivši košarkar in strokovni komentator Peter Vilfan meni, da ima Slovenija v svoji kandidaturi za organizacijo evropskega prvenstva v košarki prednost pred Italijo: “Kandidaturo smo napovedali pred njimi, s Stožicami imamo povsem novo dvorano, potem pa je tu še prednost v večji varnosti in medsebojni bližini krajev,” pravi.

"Odločalo bo lobiranje"
Vilfan je dal jasno vedeti, da bo za pridobitev kandidature potrebno še veliko lobiranja: “Evropsko košarkarsko zvezo (Fibo) smo dovolj zgodaj seznanili z resno namero o organizaciji. Njihovi ljudje so bili medtem že dvakrat v Sloveniji in vsakič smo poželi precej njihovih simpatij.

Dejavnik navijačev
Nekdanji član Olimpije, ki danes opravlja službo strokovnega TV komentatorja, priznava, da se je denimo bolj bal kakšne ruske kandidature, ki bi krovni organizaciji po finančni plati lahko ponudila kaj več od Slovenije. Na koncu je izpostavil še dejavnik navijačev: “Če se bo Fiba ravnala po navijačih, si ogledala, kaj se je dogajalo v Beogradu, lani na Poljskem in zdaj v Turčiji, potem nam kandidatura ne sme uiti. Naši ne povzročajo težav, incidentov, so res pravi športni navijači. A na žalost to vedno ne odloča,” je sklenil Vilfan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.