Šport > Košarka
18 ogledov

Vinjeni Barkley za zapahi

Charley Barkley je po končani karieri dobil kar nekaj odvečnih kilogramov in tak Žurnal24 main
Novi športni zvezdnik, ki se je znašel za zapahi, je Charles Barkley. Košarkarja so v predmestju Phoenixa zaprli zaradi vožnje pod vplivom alkohola.
 
 

Nič ni bilo nenavadnega pri tem, da smo ga priprli. Obravnavali smo ga tako kot vse ostale.

Eric Shuhandler

 
Nekdanji zvezdnik lige NBA Charles Barkley je del dneva preživel na policijski postaji, saj so ga aretirali zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Košarkarja je policist ustavil ob pol dveh zjutraj, saj je Barkley prevozil stop znak. Poročnik lokalne policijske postaje Eric Shuhandler je povedal, da 45-letni košarkar ni pristal na običajni test alkoholiziranosti, zato so mu vzeli vzorec krvi.


V NBA je igral 16 sezon. © AFP

 
Po postopku so nekdanjega zvezdnika Philadelphie , Phoenixa in Houstona izpustili, zasegli pa so mu avtomobil. Shuhandler je še dodal, da je Barkley v postopku sodeloval in ni povzročal večjih težav: "Nič ni bilo nenavadnega pri tem, da smo ga priprli. Obravnavali smo ga tako kot vse ostale."  Barkley , ki opravlja delo televizijskega komentatorja lige NBA, je v tej ligi kot igralec preživel 16 sezon. Dvakrat je nastopil na olimpijskih igrah. Tako leta 1992 v Barceloni kot štiri leta kasneje v Atlanti se je skupaj s soigralci v tako imenovanem "sanjskem moštvu" veselil zlate kolajne. Leta 1993 so ga izbrali za najboljšega igralca lige, leta 1996 pa so ga razglasili tudi za enega od najboljših 50 igralcev NBA. Pred dvema letoma so ga sprejeli v košarkarsko hišo slavnih. Po končani športni karieri se je posvetil komentiranju košarkarskih tekem, aktiven pa je tudi na političnem področju. Čeprav se je dolgo razglašal za republikanca in na njihovi listi celo nameraval kandidirati za mesto guvernerja Alabame , je pred predsedniškimi volitvami podprl Baracka Obamo. 27. oktobra 2008 je v intervjuju za televizijsko hišo CNN tudi uradno najavil neodvisno kandidaturo za guvernerja Alabame.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.