Šport > Košarka
22 ogledov

Vladni milijon evrov za Eurobasket 2013

žreb ep 2013 eurobasket žoga Saša Despot
Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je danes preko Košarkarske zveze Slovenije poravnalo letošnji obrok svojih pogodbenih obveznosti do FIBA Europe za organizacijo košarkarskega evropskega prvenstva 2013 v Sloveniji. Gre za milijon evrov.

Vodstvo Košarkarske zveze Slovenije je o tem nakazilu obvestilo tudi vodstvo FIBA Europe, ki je izrazilo veliko zadovoljstvo, da se je razpletla težava, ki je zadnje čase vnašala nekaj negotovosti glede organizacije evropskega prvenstva leta 2013.

"KZS se ob tem zahvaljuje vladi RS oziroma MIZKŠ, ker je kljub težkemu finančnemu položaju v državnem proračunu in navkljub zamudi vseeno poravnala nemajhno pogodbeno obveznost in s tem znova EuroBasket 2013 prepoznala kot zelo pomemben skupen projekt za vso slovensko državo, ne samo za šport in košarko," je KZS zapisala v sporočilu za javnost.

"Enako se zahvaljujemo tudi FIBA Europe za potrpljenje, saj ni problematizirala organizacije EP v košarki v Sloveniji, čeprav zamuda pri plačilu povzročala določene težave. KZS se znova zavezuje, da bo EP 2013, ta največji športni dogodek v Sloveniji po osamosvojitvi, katerega izvedba v nobenem pogledu ni več vprašljiva, pripravila na najvišji možni ravni," so še dodali na KZS.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.