Šport > Košarka
21 ogledov

Vladovićeva trojka uradno potrjena

Vladović Budućnost Union Olimpija liga ABA trojka zmaga veselje Youtube
Direktor košarkarske Lige ABA Josip Bilić je zavrnil pritožbo Budućnosti in potrdil zmago Olimpije.

Herojski koš, ki ga je v zadnjih trenutkih obračuna med Budućnostjo in Union Olimpijo dosegel Jakov Vladović, za zdaj ostaja priznan. Tako je odločil direktor regionalne lige Josip Bilić, ki ni našel dokazov, zaradi katerih bi Olimpiji odvzel zmago.

Bilić je odločitev sprejel na podlagi sodnikov in delegatov na tekmi, ki vztrajajo, da pri odločilni trojki ni bilo nepravilnosti in da se čas za napad ni iztekel pred metom. 

"Pri takšnih odločitvah se v nekaterih športih zanašajo na fotofiniš, v košarki pa uporabljajo instant replay, ki ga v naši ligi žal nimamo. Edino verodostojno merilo so bile rdeče luči na semaforju na tabli, ki pa niso delovale pravilno," je objasnil Bilić.

Budućnost je tako za zdaj ostala brez zmage in tudi brez pomočnika trenerja Gorana Rakočevića. Ta je bil zaradi neprimernega vedenja kaznovan s 500 evri kazni, naslednjo tekmo pa bo moral odsedeti na tribuni. Budućnost se lahko na Bilićevo odločitev pritoži v naslednjih 24 urah, v tem primeru bo zadnjo odločitev podal predsednik Lige ABA Radovan Lorbek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.