Šport > Košarka
1 ogledov

Volčič: "Razumemo skrb vlade"

Zdaj že nekdanji prvi mož Telemacha je sicer tudi predsednik Košarkarske zveze S Žurnal24 main
Predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Roman Volčič je še vedno trdno prepričan v smiselnost organizacije evropskega prvenstva v košarki, saj bi se to finančno in promocijsko zanesljivo izplačalo.

Razume pa tudi vlado, ki je preložila odločitev o plačilu kotizacije FIBA Europe za teden dni.

"Popolnoma razumemo skrb Vlade Republike Slovenije, ki mora v teh časih dvakrat premisliti o vsakem vloženem evru in se je zato odločila, da odločitev o plačilu kotizacije FIBA Europe prestavi za teden dni. Še vedno smo trdno prepričani v smiselnost organizacije evropskega prvenstva v košarki, saj bi se to finančno in promocijsko zagotovo izplačalo. KZS je bila in bo vladi na razpolago za kakršnakoli dodatna pojasnila v zvezi z organizacijo prvenstva, ki bi pomagalo slovenski državi, gospodarstvu in športu," je prepričan Volčič.

Popolnoma razumemo skrb Vlade Republike Slovenije, ki mora v teh časih dvakrat premisliti o vsakem vloženem evru.
Roman Volčič
Po njegovem mnenju evropsko prvenstvo pomeni izvrstno priložnost, ki je Slovenija ne bo več imela in je zato ne sme zamuditi. "Še naprej si iz vsega srca v dobro slovenske košarke želimo, da bi gostili evropsko prvenstvo – največji in najodmevnejši dogodek v zgodovini samostojne države, ki si ga slovenska košarka nedvomno zasluži, saj je to prava priložnost, da zlata generacija pred številnimi, zvestimi in bučnimi navijači doseže vrhunec in dobre rezultate krona s kolajno na domačih tleh," je ob tem dodal Volčič.


Vlada se je na seji seznanila z informacijo o predlogu Košarkarske zveze Slovenije za organizacijo evropskega prvenstva v košarki leta 2013 v Sloveniji. Vlada je zadolžila ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča, da vnovič prouči, preveri in uskladi vse podatke in številke, potrebne za odločanje vlade, vlada pa bo na podlagi njegovega predloga dokončni sklep o soglasju k morebitnemu financiranju evropskega prvenstva v košarki sprejela na naslednji seji, ki bo 25. novembra.

Direktor Urada vlade RS za komuniciranje Darijan Košir je po seji ministrskega zbora zatrdil: "Predsednik vlade Borut Pahor ni proti organizaciji prvenstva, vendar želi imeti vse natančne številke na mizi. Ko bo vse usklajeno, potem vlada ne bo imela velikih težav z odločanjem. Kot primerjavo naj dam primer Velike Britanije, ki je uvedla najstrožje varčevalne ukrepe, a bo kljub temu organizirala poletne olimpijske igre in kandidirala za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.