Šport > Košarka
12871 ogledov

Voznik avtobusa hudo poškodoval trenerja: "To je storil nalašč!"

Erdem Can Profimedia
Voznik avtobusa naj bi na dan finalnega obračuna v evropskem pokalu namerno poškodoval trenerja turške ekipe Erdema Cana.

Košarkarji Gran Canarie so pod vodstvom slovenskega strokovnjaka Jake Lakoviča osvojili letošnji EuroCup, potem ko so v finalu z 71:67 (29:23, 50:33, 61:55) premagali Turk Telekom Ankaro in si spotoma priigrali vstopnico za nastop v evroligi v sezoni 2023/2024.

Ure pred finalom v španskem Las Palmasu je zaznamoval incident, v katerem jo je grdo skupil trener turškega moštva Erdem Can, ki je zaradi poškodbe vratu potreboval celo bolnišnično oskrbo.

Erdem Can | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkarji Ankare so bili med vožnjo v dvorano, kjer so opravili zadnji trening pred večernim obračunom, udeleženi v nesrečo, katero naj bi namerno povzročil voznik njihovega avtobusa.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Ta naj bi med vožnjo motil igralce in trenerski štab, kar je pripeljalo do nesoglasij, spor pa je kulminiral s poškodbo turškega stratega, ki je po nepričakovano hitrem in nepotrebno grobem zaviranju izgubil ravnotežje in z glavo treščil v vetrobransko steklo. Voznik avtobusa naj bi pred tem provociral z navijanjem glasne glasbe. Na prošnje, če lahko radio utiša, se je odzval z močnim pritiskom na zavoro.

"Trener je udaril z glavo in si poškodoval vrat. Trening je oddelal z vratno opornico, nato pa je bil urgentno prepeljan v bolnišnico," je za turške medije povedal generalni menedžer ekipe Onder Kulcebas. "Opravil je preiskavo z magnetno resonanco. Ne bomo krivili EuroCupa ali Gran Canarie, toda oseba, ki je to povzročila, bo odgovarjala za svoja dejanja. Voznik avtobusa je za 10-minutno vožnjo potreboval 40 minut. Skoraj smo zamudili na trening. Zviševal je jakost glasbe. Prosili smo ga, če jo lahko utiša. Ko je želel naš trener utišati radio, je namerno pohodil zavoro," je dodal Kulcebas.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.