Šport > Košarka
0 ogledov

Vrnitev izžvižganega

1/43
Žurnal24 main
Lani je bil Vlado Ilievski prvi zvezdnik zmajev, na letošnji predstavitvi pa pred njim ni bilo šopa diktafonov. "Nikomur ničesar ne zamerim," se spominja lanske z žvižgi "zabeljene" sezone.

Vlado Ilievski je lani v Tivoli prispel s častmi prve okrepitve, od njega so navijači in klub pričakovali ogromno, v vlogi prvega zvezdnika kluba pa se je znašel prvič. Kasneje se je pokazalo, da ni imel enakovredne zamenjave, zato je moral tako v Evroligi kot ligi NLB igrati praktično brez oddiha. Napori so vzeli svoj davek v obliki poškodbe. Javnost mu je prilepila etiketo enega glavnih krivcev za klavrne igre, in ker je igral poškodovan, se je njegovo stanje še poslabšalo. Po tivolskih tribunah pa so se razlegali žvižgi na njegov račun. Kmalu po prihodu Jureta Zdovca je v dogovoru s klubom sledila posoja v špansko Vitorio, s katero se je glavni trener težko sprijaznil, zdaj pa ima makedonskega Slovenca znova v svojem izboru. "Poškodba je v redu. Z ekipo sem že 14 dni, čeprav sem v prvih dneh treniral le zvečer. Zdaj pa sem v polnem pogonu," je povedal Ilievski.

Vas še boli?
To ni bolečina. V mišici mi manjka moči. To se bo popravilo sčasoma, mislim, da bom do začetka lige NLB in tekme v Zadru nared. Ne stoodstotno, ampak dovolj, da bom igral na tej ravni.

Imate kaj psiholoških težav, strahu?
Ne, pri meni tega ni. Že od samega začetka ne. Lahko povem, da sem se na igrišče vrnil prej, kot bi to predvidevali glede na naravo poškodbe, že po dveh mesecih in pol.

Lani niste imeli prave menjave na organizatorju ...
... ne le jaz! Vsa ekipa je bila sestavljena tako, da se ni vedelo, kako in kaj. Mislim, da bo to sezono zgodba drugačna. Zadovoljen in navdušen sem, da imam takšne soigralce.

Ilievski si je želel ostati med zmaji. © SPS

 

Ste vseskozi vedeli, da se boste vrnili, ali je bila različica tudi prekinitev pogodbe?
V bistvu se ni točno vedelo, kot pri vsakem igralcu. Pogodba ni bila stoodstotno veljavna, saj si se moral na novo pogovarjati, ker so se povsod zmanjševali proračuni. Tako je bilo povsod po svetu. Našli smo skupen jezik, da se vrnem nazaj in da naredimo nekaj pozitivnega, je bila moja velika želja.

Ste morali privoliti v nižje pogoje?

Da.

Lahko govoriva o odstotkih?
Drugič (smeh).

Čeprav ste morali v lanski sezoni zaradi ne preveč posrečene selekcije igralcev in poškodb igrati tudi poškodovani, kar je vaše zdravstveno stanje še poslabšalo, so vam gledalci žvižgali. Imate ob vrnitvi zaradi tega slab občutek?

Niti ne. Šport je takšen. Ko zmaguješ, si na vrhu, ko izgubljaš, je tako ... Če si pravi športnik, moraš vedeti, kako se z dna dvigniti na vrh. Mislim, da imam dovolj izkušenj, že 11 let igram profesionalno košarko. Nikomur ne zamerim nič. Realno gledano, tega, kako smo lani igrali kot ekipa, ni bilo mogoče gledati.

 

Izpustil superpokal

Vlado Ilievski je v soboto proti Nymburku že zaigral in dosegel dve točki, nedeljski superpokalni obračun z Elektro pa je izpustil zaradi nenadne smrti v družini.

Večina krivde pa je bila zvaljena na vas.
Ja, malo smole, nekaj drugih okoliščin ...

Znova pričakujete tivolski pekel?
Ta ekipa si zasluži podporo. Olimpija kot ekipa jo je vedno imela. Zdaj manjka le to, da mi pokažemo, da smo pravi. Morda ne bomo vsakič zmagali, ampak igrati moramo hitro in všečno košarko s trdo obrambo, kar z Juretom na čelu ne bo problem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.