Šport > Košarka
25 ogledov

Vroči Marof prinesel zmago Krki

Krkaši so potrebovali kar pet srečanj, do so prvič letos ugnali Union Olimpijo. Žurnal24 main
Košarkarji novomeške Krke so z zmago s 74:66 v vroči dvorani Marof proti Union Olimpiji v finalu državnega prvenstva izid izenačili na 1:1. Tretja tekma bo na sporedu v četrtek ob 20. uri.

Košarkarji Krke so finale lige Telemach izenačili na 1:1. Pred domačimi gledalci v dvorani Marof so premagali Union Olimpijo in tako odločitev o prvaku preložili vsaj do nedelje, ko je na sporedu četrta tekma. Tretja bo v četrtek ob 20. uri v dvorani Tivoli.

Novomeščani so potrebovali pet tekem in očitno tudi selitev v staro dvorano Marof, da so prvič v tej sezoni premagali petnajstkratne prvake Slovenije. Izgubili so tako v pokalu Spar kot na obeh tekmah lige za prvaka ter seveda na prvi tekmi finala v Ljubljani.

Končna razlika ni pravi pokazatelj razmerja moči na parketu, saj je bila tekma vseh 40 minut izenačena in negotova. Krka je resda narekovala ritem igre in bila v minimalni prednosti, toda Union Olimpija je bila vseskozi tako blizu, da bi lahko z nekaj minutami navdahnjene igre hitro obrnila potek dogodkov in izid na semaforju. Vendar pa je bila tokrat prednost domače dvorane, daljša klop Krke in pomanjkanje visokih igralcev prevelika ovira za varovance trenerja Jureta Zdovca.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih petih minutah. Pri izidu 65:63 je Davor Marcelić zadel svojo tretjo trojko na tekmi in Krko povedel v vodstvo za pet točk. Najboljši posameznik pri Unionu Olimpiji Jure Lalić je goste še vrnil v igro (68:65), štiri zaporedne točke Smiljana Pavića ter koš najboljšega strelca tekme Gorana Ikonića, ki je ob koncu prvega polčasa zadel "nemogočo" trojko z desetih metrov, pa so dokončno zapečatile srečanje.

Liga Telemach, finale, druga tekma:


Krka : Union Olimpija 74:66 (23:17, 15:16, 18:21, 18:12)
Ikonić 19, Balažič, Marković, Marcelić in Pavić 9; Lalić 17, Ožbolt 13

Izid v zmagah je izenačen na 1:1. Igra se na tri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.