Šport > Košarka
12 ogledov

Vročica gori že na začetku, Lakersi glavni v mestu

James Gibson Miami Heat Chicago Bulls liga NBA
1/6
Reuters
Branilci naslova Miami Heat so na uvodni tekmi nove sezone Lige NBA premagali ene izmed najresnejših pretendentov Chicago Bulls (107:95). Mestni derbi v Los Angelesu ekipi Lakers.

Miami Heat so, kot je v navadi, pred uvodno tekmo sezone Lige NBA dobili šampionske prstane, si skupaj z navijači v American Airlines Areni ogledali video z vrhunci lanske zmagovite sezone, nato pa s silovito predstavo (z nizom v dveh četrtinah 31:5) premagali ene izmed najresnejših rivalov v prihajajoči sezoni Chicago Bulls.

Zmaga Miamija je malce pokvarila vrnitev chicaškega zvezdnika Derricka Rosa, MVP iz leta 2011 je igral prvo tekmo, odkar si je aprila lani hudo poškodoval koleno. Aktualni prvaki so kljub malce slabšemu začetku prevzeli nadzor nad tekmo in ustavili tudi končni nalet Chicaga.

Obama: Welcome back!

Ko ni šlo prvima zvezdnikoma LeBronu Jamesu in Dwyanu Wadu (skupno sta iz igre metala 10/23), je domačim na pomoč priskočila dolga klop in kar sedem igralcev je doseglo dvomestno število točk, od tega trije s klopi.

Carlos Boozer je bil v dresu bikov sicer strelec tekme z 31 točkami, Rose, ki ga je s tvitom "welcome back" (dobrodošel nazaj, op. a.) pozdravil celo predsednik države in navijač vseh chicaških ekip Barack Obama, pa je v neučinkovitem večeru dosegel zgolj 12 točk ob metu 4/14.

Battierjeve "bombe" končale tekmo

Miami je po izjemni lanski sezoni, ki je vključevala niz 27 zmag, najboljši "score" v zgodovini franšize (66 zmag in 16 porazov) in zmago v sedmi tekmi finala nad San Antonio Spurs, na prvi tekmi nove povedel že za 25 točk, a popustil in slabi dve minuti pred koncem vodil le za devet.

Takrat je na sceno stopil Shane Battier, ki je s klopi zadel vse štiri poskuse za tri točke, tako pa storil tudi 1:33 pred koncem in pomagal ekipi zdržati za zanesljivo zmago.

Lakersi glavni v mestu

Sezono so odprli tudi v Indianapolisu in Los Angelesu. S 24 točkami Paula Georgeja in 16 skoki Roya Hibberta si je ekipi Indiana Pacers uspelo izbojevati zmago nad moštvom Orlando Magic (97:87). Lanski polfinalisti niso imeli lahkega dela z enim izmed najslabših moštev lanske sezone.

Los Angeles Lakers so brez poškodovanega Kobeja Bryanta na mestnem derbiju s fantastično predstavo presenetili favorizirane Los Angeles Clippers (116:103). Kar sedem članov Lakersov je doseglo dvomestno število točk, pet od teh s klopi, jezerniki pa so za tri metali izvrstnih 14/29 in v zadnji četrtini nadigrali sosede (41:24).

Branilec Xavier Henry je z 22 točkami povedel svoje moštvo do zmage, Jordan Farmar pa je tako kot on s klopi dodal 16 točk. Izostal ni niti prispevek Paua Gasola; španski center, ki je izpustil EuroBasket v Sloveniji, a si ga vseeno ogledal s tribun dvorane Stožice, je za začetek sezone vknjižil 15 točk.

Liga NBA, rezultati:

Indiana Pacers : Orlando Magic 97:87
Miami Heat 
: Chicago Bulls 107:95
Los Angeles Lakers : Los Angeles Clippers 116:103

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.