Šport > Košarka
14 ogledov

Vročica povedla v finalu lige NBA

Miami Heat : Dallas Mavericks 92:84
1/23
Žurnal24 main
Miami Heat so v prvi tekmi finala lige NBA premagali Dallas Mavericks z 92:84. Da Vročica v končnici doma ostaja neporažena, je s 24 točkami poskrbel LeBron James.

Miami je finale Lige NBA odprl z zmago pred domačimi navijači. Odprtje je pripadlo Dwaynu Wadu, ki je za dober start v tekmo objel svojo mamo, delo pa je v drugem polčasu dokončal LeBron James, ki je s 24 točkami naredil prvi večji korak do osvojitve svojega premiernega šampionskega prstana.

James je k zmagi dodal še devet skokov in pet podaj, z nekaj privlačnimi zabijanji pa množico navijačev, ki na nov naslov čakajo od leta 2006, neprestano držal na nogah. Dvakratni MVP lige (najkoristnejši igralec) je zadel devet od 16 poskusov, zadel pa je vse štiri poskuse za tri točke.

Wade je tekmo končal pri 22 točkah in 10 skokih, zadnji od trojice zvezdnikov pri Heat Chris Bosh se je ustavil pri 19 točkah.

James, ki je devet točk dosegel v tretji četrtini, vključno z noro trojko ob zvoku sirene, je osem točk zaostanka pred zadnjo četrtino pretvoril v štiri točke prednosti (65:61). "To je način, na katerega zmagujemo tekme. Še naprej se moramo držati načrta, ne smemo se zmesti, če žoga noče skozi obroč. So še drugi načini za prevlado na igrišču. V drugem polčasu smo bili naravnost odlični," je dejal najboljši košarkar pri gostiteljih.

Domači so slabe štiri minute pred koncem vodili s 77:73, nato pa so košarkarji Dallasa naredili dva nespametna prekrška nad Boschem, ki je ob tem zadel še koš, Wade pa trojko, tako da Miamiju do zaključne sirene ni bilo treba trepetati za zmago.

Dirk Nowitzki je za poraženo moštvo dosegel 27 točk, zadel je sedem od 18 poskusov iz igre in vseh 12 prostih metov.

Dallas je proti Miamiju v finalu izgubil že pred petimi leti. Takrat so Mavericks dobili prvi dve tekmi, Heat so se vrnili s štirimi zaporednimi zmagami in si nadeli šampionski prstan.

Liga NBA, finale, 1. tekma:

Miami Heat : Dallas Mavericks 92:84
James 24, Wade 22 in 10 sk., Bosch 19; Nowitzki 27, Marion 16, Terry 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.