Šport > Košarka
18 ogledov

Vročica vroča, Durant še vedno all-star

Wade Wallace Portland Trail Blazers Miami Heat NBA Reuters
Miami Heat so niz zaporednih zmag raztegnili na število devet, potem ko so slavili na gostovanju pri Portland Trail Blazers (107:93). Na prvi tekmi po All-Star vikendu sta blestela LeBron James in Dwyane Wade. Kevin Durant in Russell Westbrook z Oklahomo Cityjem spet navduševala v Orlandu (105:102).

LeBron James je 38 točkam dodal še enajst skokov in Miami Heat popeljal do zmage pri Portland Trail Blazers, kar je bila že njihova deveta zaporedna zmaga na prvi tekmi po All-Star vikendu v Orlandu. Jamesovim 38 točkam jih je Dwyane Wade dodal 33 in pristavil še deset podaj. To je bila še 28. zmaga na 35. tekmi, kar je najboljši začetek sezone v zgodovini kluba.

Zaradi smrti v družini so gostje igrali brez še enega All-Star košarkarja Chrisa Bosha, ki bo po vsej verjetnosti izpustil tudi petkovo tekmo pri Utah Jazz, vprašljiv pa je tudi za nedeljski derbi z Los Angeles Lakers. Pri domači ekipi se je najbolj izkazal LaMarcus Aldridge z 20 točkami.

Durant še vedno "All-Star"

Kevin Durant je prejšnji teden v Orlandu osvojil naziv najkoristnejšega igralca tekme zvezd, tokrat pa mu v Amway Centru ni šlo tako brezhibno od rok, kljub vsemu pa mu je v zaključku tekme s pomočjo Russlla Westbrooka uspelo izvleči zmago proti Orlandu Magic. Durant se je na koncu ustavil pri 38 točkah, od tega jih je kar 18 dosegel v zadnji četrtini, Westbrook pa je prispeval 29 točk in deset podaj, s katerimi se je Oklahoma vrnila po 14 točkah zaostanka.

"Bil sem tako jezen nase. Res sem bil jezen po prvi četrtini," je po tekmi razlagal Durant. "Ampak moji trenerji in soigralci so me še naprej spodbujali in govorili, da verjamejo vame. Nato mi je 'kliknilo' in zadel sem nekaj metov in prostih metov. Ko ti soigralci zaupajo, se počutiš dobro, ne glede na vse, zato mi je uspelo nekaj metov." Magic so v zadnjih sekundah zapravili priložnost za podaljšek, ko se je met Jasona Richardsona z razdalje odbil od table in zgrešil cilj.

V zadnjih 12 minutah so Magic zadeli le osem od 25 metov, medtem ko so jih Thunder za svojo sedmo zaporedno zmago zgrešili le pet od 15. Kot vedno je bil najboljši posameznik domačega moštva Dwight Howard s 33 točkami in devetimi skoki, deset ali več točk pa so dosegli vsi člani Orlandove prve peterke.

Liga NBA, rezultati:

Orlando Magic : Oklahoma City Thunder 102:105
Phoenix Suns : Minnesota Timberwolves 104:95
Sacramento Kings : Los Angeles Clippers 100:108
Portland Trail Blazers : Miami Heat 93:107

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.