Šport > Košarka
23 ogledov

"Vsak bo moral dati 150 odstotkov"

Klobučar je na zadnjih dveh tekmah v statistiko vpisal 15 točk. Kako mu bo šlo n Žurnal24 main
Vlečni konj Olimpije v finalnih tekmah lige Telemach Jaka Klobučar kljub četrtkovem porazu v Stožicah proti Krki pred odločilno tekmo finala ne meče puške v koruzo. ''Vsak bo moral dati 150 odstotkov."
Igralci obeh moštev smo v letošnji sezoni pokazali igro, ki je vredna tega, da jo gleda takšno število gledalcev.
Jaka Klobučar

Klobučar, ki v finalni seriji daje povprečno dobrih 10 točk na tekmo, opozarja, da bodo zmaji morali odigrati precej bolje kot v četrtek, če želijo na koncu dvigniti pokal za zmagovalce državnega prvenstva. ''Pozabiti moramo četrtkov poraz in v soboto odigrati precej bolje. Predvsem skok v obrambi je naša šibka točka. Če bi dobro skakali v obrambi, bi lažje odpirali protinapade in potem bi nam zagotovo bilo lažje." 23-letni Novomeščan, ki mu igranje v Dvorani Leona Štuklja ni tuje, napoveduje moštveno predstavo košarkarjev Olimpije. ''Vsakdo izmed nas bo moral dati 150 odstotkov, sploh ne bo pomembno, kdo bo dal koš, skupaj pa bomo morali igrati tudi agresivno v obrambi."

Nekdanji košarkar Partizana še dodaja, da upa, da bodo ljubljanski navijači tako kot v Stožice v Dvorano Leona Štuklja zakorakali v čim večjem številu, hkrati pa pravi, da je vesel, ker je košarka v Sloveniji znova tako zanimiva. "Igralci obeh moštev smo v letošnji sezoni pokazali igro, ki je vredna tega, da jo gleda takšno število gledalcev.''

Za konec smo Jako povprašali še o nadaljevanju kariere v Union Olimpiji, a ... "Nič ne vem. O tem sploh ne razmišljam, tako kot mislim, da nihče drug. V naših glavah je le sobotna tekma."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.