Šport > Košarka
12 ogledov

"Vsaka tekma je ključna"

V videu pa si oglejte očitno že od nekdaj sila poskočnega Kennyja Gregoryja ozir Žurnal24 main
Union Olimpija bo v četrtek v gosteh pri Lottomatici prvič po sedmih letih zaigrala med šestnajstimi najboljšimi v Evroligi. Pred obračunom smo se pogovarjali s Kennyjem Gregoryjem.
Lottomatica je dobra ekipa. Že vrsto let se uvršča v Top 16, zato bo samozavestno krenila v prvi domači dvoboj. Nekako nas pomirja dejstvo, da ne igrajo dobro v italijanskem prvenstvu.
Kenny Gregory

Kakšno je vaše razpoloženje pred začetkom Top 16?
Vsi smo na trnih. Na nekaj takšnega smo čakali od začetka sezone. To je bil tudi eden izmed zastavljenih ciljev. Želeli smo se uvrstiti med najboljših 16 ekip v Evroligi. Zdaj nas čakajo težke preizkušnje, še zlasti, ker svojo pot začenjamo na gostujočem igrišču. Toda tega se veselimo. Velike ekipe nas zdaj že spoštujejo, mi pa vseeno ne čutimo tako velikega pritiska. Poskušali se bomo zabavati, treba pa bo razmišljati o vsaki tekmi posebej. Videli bomo, kam nas bo to pripeljalo.

Sezona se je začela s precejšnjimi finančnimi in birokratskimi težavami. Ste takrat pričakovali, da bo Olimpija tako uspešna?
Pravzaprav nisem vedel, kaj naj pričakujem. Vedno si želiš, da bi reči potekale po najboljšem scenariju, a nisem vedel, kaj nas čaka. Na srečo se je vse dobro izteklo in prvi štirje meseci so bili zelo uspešni. Predvsem na parketu. Želim si, da bi se tako tudi nadaljevalo.

V zadnjem času ste na parketu skoraj vseh 40 minut ...
(smeh) Včasih res pride do tega. To zame ni težava. Res je, da tu in tam potrebuješ nekaj počitka, vendar sem vsekakor raje na igrišču kot pa zunaj njega. Je pa lepo, če imaš tudi nekaj časa za počitek. V takšnih primerih je treba stisniti zobe in zdržati. Tu sem tako ali tako zaradi tega, da na najboljši način pomagam svoji ekipi. 

Res je, da tu in tam potrebuješ nekaj počitka, vendar sem vsekakor raje na igrišču kot pa zunaj njega. Je pa lepo, če imaš tudi nekaj časa za počitek. V takšnih primerih je treba stisniti zobe in zdržati.
Kenny Gregory

Zdaj vas čaka dvoboj z rimsko Lottomatico. Kaj pričakujete?
Lottomatica je dobra ekipa. Že vrsto let se uvršča v Top 16, zato bo samozavestno krenila v prvi domači dvoboj. Nekako nas pomirja dejstvo, da ne igrajo dobro v italijanskem prvenstvu. To je lepa priložnost za nas in upam, da jim lahko prinesemo še en poraz.

Bo to ključna tekma za razvrstitev na lestvici?

Vsaka tekma v Top 16 je ključna. Zdaj si ne moreš več privoščiti kakšnega spodrsljaja. V prvem delu si morda še lahko storil kakšno veliko napako, saj si imel na voljo še devet preostalih tekem. Tokrat jih je skupaj le šest. Ne bo lahkih dvobojev, vsaka tekma je pomembna. Prav zato se je treba osredotočiti na vsako posebej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.