Šport > Košarka
14 ogledov

"Vseskozi igramo v gosteh"

Ljubljanski trener se zaveda, da njegovo moštvo do naslova čaka še dolga in napo Žurnal24 main
Olimpija je prvič v finalni seriji slavila v Novem mestu in tako izsilila peto, odločilno tekmo na domačem parketu. "Fantje so heroji in to se ne bi spremenilo," pravi Jure Zdovc v intervjuju.

So igralci izpolnili, kar ste zahtevali pred tekmo?
Pristop je bil boljši. Predvsem borbenost in agresivnost, še vedno pa sta tudi ti še lahko boljši. Še vedno ne igramo obrambe, ki jo znamo. Nekako smo se izvlekli in si priigrali peto tekmo. Čakajo nas trije dnevi dobrega treninga in priprava na odločilno tekmo. Dali bomo svoj maksimum. Smo dobra ekipa in verjamemo v naslov.

Kaj bo odločilo prvaka?
Obe ekipi se že res dobro poznata. Večjih presenečenj ne bo. Odločile bodo malenkosti. Morda ena žoga, ki se bo odbila od koša. Kdor bo prej na njej, lahko dobi finale. Moramo biti spretnejši in hitrejši od tekmeca.

Bo kaj nervoze pred tako pomembno tekmo?
Ne. Tudi pred četrto je ni bilo. Res smo bili mirni. Menim, da je ta ekipa že pokazala največ kar lahko. Fantje so heroji in to se ne bi spremenilo. Igramo doma in vabim gledalce, da se ne bi spet zgodilo, da bi sodniki padli pod pritisk tujih navijačev. Vseskozi igramo v gosteh, a se ne damo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.