Šport > Košarka
24 ogledov

Vsi čari košarkarskega Istanbula

1/25
Žurnal24 main
Istanbul bo gostil tekme slovenske reprezentance. Ljubitelji košarke, v članku preberite, kako in za kakšno ceno v zadnjem hipu na SP; v galeriji pa poglejte, kaj Istanbul ponuja poleg košarke.
Gremo v Istanbul!
Tukaj lahko kupite letalske vozovnice – za spodaj napisane datume po 133 evrov.
Tukaj lahko kupite vstopnice za posamezni tekmovalni dan – od 10 evrov naprej.

Ankara, Izmir, Kayseri in Istanul bodo od 28. tega meseca pa do 12. septembra gostili svetovno košarkarsko prvenstvo. Bi radi doživeli navijaški utrip na ulicah Istanbula in v dvorani Abdi Ipekci Spor Salonu, ki sprejme 12.500 navijačev, držali pesti za izbrance Memija Bečirovića? Letalske vozovnice so še na voljo, in to pri Adrii Airways po zelo sprejemljivih cenah. Povratna karta iz Brnika v Istanbul vas za izbrane datume pride vsega 133 evrov (sicer je tudi več kot 400 evrov). Če se denimo odločite za odhod 30. in vrnitev 9., boste šli lahko na tri tekme Slovenije v prvem delu tekmovanja (žal ne na tekmo z ZDA, ki je že 29.) in na tekmo osmine finala (verjamemo, da se bodo naši tja uvrstili).

Palma v sodelovanju s KZS organizira skupinske odhode v Istanbul. Na voljo imajo še zadnja prosta mesta (večina odhodov je 27. ali 28. 8.). Cene se gibljejo od 300 do 1.000 evrov. Celotno ponudbo poglejte tukaj. Nekaj prostih mest je tudi še pri TenToursu – od 500 do 750 evrov. Tukaj.
V ceni so prevoz, nočitve z zajtrkom in vstopnice.

Vstopnice so prek uradne spletne strani za posamezni tekmovalni dan še na voljo in stanejo za tekme predtekmovanja od 10 do 45 evrov, za osmino finala do 60 evrov. Če pa se boste odločili za kasnejši odhod v Istanbul in ogled tekem za kolajne, vam povemo, da so tiste tudi po 130 evrov. Nekoliko težje bo v zadnjem hipu dobiti hotel srednjega cenovnega razreda za denimo 10-dnevno bivanje v Istanbulu (Ibis, na katerega prisegam sam,ima po ceni 65 evrov na noč za dve osebi proste sobe le za določene datume, ne pa za vse dni v času svetovnega prvenstva). Za hotel lahko med drugimi vsem dobro znanimi spletnimi stranmi brskate tudi na naslednjem naslovu, ki vam išče le hotele po Istanbulu.

Ste že bili v Istanbulu? Delite svoje popotniške izkušnje v komentarju na dnu tega članka in tako pomagajte vsem tistim, ki nameravajo te dni na SP.

Naj vas opozorimo, da za Turčijo potrebujete vizum, ki pa ga za 15 evrov dobite pri vstopu v državo na letališču. Mreža javnega prevoza po Istanbulu (avtobus, nadzemna in podzemna železnica, tramvaj) je dobro razvejana, pa tudi predraga ni (okoli 0,75 evra – enaka cena je tudi za trajekt čez Bospor). V Turčiji se plačuje s turško liro: za 50 evrov dobite približno 100 lir. Cene hrane in pijače so podobne našim (ponekod dražje, ponekod ceneje – tako kot v vsakem turističnem mestu je le ulico od glavnih znamenitosti vse občutno ceneje – na ladjicah lahko dobite ribji sendvič za štiri lire, burek je pol lire, kosilo tudi že za 10 lir). Ko boste kupovali na bazarjih, ne pozabite na barantanje in tako boste ceno lahko zbili vsaj za polovico. In vstopnine? V Modro mošejo je vstop prost, v Hagio Sofijo 20 turških lir, v palačo Topkaci 20 lir (plus dodatnih 15 za ogled harema), za stolp Galata 10 lir. Običajna previdnost pred žeparji in v neosvetljenih ulicah ponoči ne bo odveč.

Odhodi iz Ljubljane v Istanbul z Adrio za 133 evrov:
30. avgusta na letih JP682 in JP652,
31. avgusta na letih JP654, JP686 in JP650,
1. septembra na letu JP652 in
2. septembra na letih JP682 in JP650

Vrnitve iz Istanbula v Ljubljano:
9. septembra na letih JP653 in JP683,
11. septembra na letu JP683,
16. septembra na letih JP653 in JP683 in
20. septembra na letu JP683.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.