Šport > Košarka
10 ogledov

Vsi hvalijo Stroj

Žurnal24 main
"Stroj je igral kot pravi stroj," je svojega soigralca pohvalil Kobe Bryant. Slovenec Saša Vujačič je dan po tretji tekmi finala lige NBA pohvale prejemal z vseh strani.
 
 

Vedeli smo, kako pomembna je bila ta tekma za naše moštvo. Četrta pa bo še pomembnejša. Če jo dobimo, se zagotovo vračamo v Boston.

Saša Vujačič

 
Klicali so ga "10:30" , ker je na jutranjih treningih zadeval kot za šalo, a nato na tekmah neprestano grešil. Zdaj, ko v obrambi igra trdo in nepopustljivo in je vse boljši strelec z razdalje, ga kličejo Mašina ("The Machine"). Po torkovi tekmi, ko je Boston Celticsom nasul 20 točk, ga košarkarska Amerika hvali in slavi. To je slovenski košarkar Saša Vujačič . 20 točk je Vujačičev strelski rekord v končnici (doslej je bil 15 točk), v rednem delu pa je na eni tekmi dosegel največ 22 točk. Svoje povprečje v letošnji končnici je presegel za 12 točk. Vujačičeve sposobnosti je spoznalo prek 14,5 milijona ameriških gledalcev, šlo je za najbolj gledano tekmo končnice lige NBA v zadnjih štirih letih.

Junak tretje tekme finala Saša Vujačič © AFP

 
Joel Meyers , uradni napovedovalec na srečanjih Los Angeles Lakersov v dvorani Staples Center, je krivec za Vujačičev novi vzdevek Stroj (The Machine). "On je bil prvi, navijači so mu sledili. Meni je prav. Ljudje me zdaj prepoznavajo kot Stroj. Nič nimam proti," pravi Saša Vujačič. Čeprav je bil na torkovi finalni tekmi lige NBA med Lakersi in Celticsi prvi strelec gostiteljev Kobe Bryant , so se igralci, trenerji in košarkarski strokovnjaki strinjali, da je bil igralec srečanja Vujačič. "Stroj je igral kot pravi stroj," je dejal Bryant in nadaljeval: "Razvil se je v super igralca, ki je tako zelo samozavesten. Trdo igra v obrambi in napadu. Trdo pa dela tudi na treningih. Neprestano je v telovadnici." Mariborčana je pohvalil tudi branilec Lakersov Derek Fischer : "Poskrbel je za odločilno prednost na tekmi. Nekaj najlepšega v športu je to, da je tako nepredvidljiv."

"Saša je strelec. Ima zelo težko nalogo v naši ekipi. Strelci vedno verjamejo, da bodo zadeli naslednji met. Strelci morajo verjeti, da bodo zadeli svoj naslednji met, pa čeprav jih pred tem  zgrešijo celo vrsto,"
poudarja pomočnik glavnega trenerja Lakersov Jim Cleamons . "Nikoli in nikdar," odgovori na vprašanje, ali Vujačiču kdaj zmanjka samozavesti. "Je odličen igralec, ki se še vedno razvija."

Poglejmo si koše Saše Vujačiča s tretje finalne tekme lige NBA.


 

Preberite še

Tretja tekma finala: Vujačič preobrnil serijo
Trenerji na prepihu: Del Negro v Chicagu

"Vedeli smo, kako pomembna je bila ta tekma za naše moštvo. Četrta pa bo še pomembnejša. Če jo dobimo, se zagotovo vračamo v Boston," pred četrto tekmo, ki bo v noči s četrtka na petek, razmišlja Saša Vujačič, ki je bil leta 2004 s strani Lakersov izbran v prvem krogu nabora. Je možno, da bi na naslednjih tekmah Vujačič dobil priložnost v prvi peterki, kjer bi zamenjal Vladimirja Radmanovića ? Iz kluba so sporočili, da se to ne bo zgodilo, saj je Radmanovićeva prednost skok. Ameriški analitiki so si enotni, da v primeru, če Pau Gasol in Lamar Odom spet zatajita, lahko edino Vujačič ob Bryantu Lakersom pomaga do druge zmage. Obenem velja prepričanje, da če Kevin Garnett in Paul Pierce dosežeta svoje točkovno povprečje, LA Lakersi nimajo veliko možnosti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.