Šport > Košarka
19 ogledov

Vsi proti obubožani Olimpiji

Žurnal24 main
V sredo bosta na sporedu prvi dve polfinali tekmi košarkarske lige Telemach. Union Olimpija se bo pomerila s Šentjurjem, Krka pa s Heliosom. Favorit za naslov je kljub vsem težavam še vedno Olimpija.
Če kdo ve, kako močan je lahko Šentjur, smo to mi, ki smo z njim že izgubili. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil svojim igralcem, ki so najzaslužnejši za uvrstitev v polfinale in da ta klub sploh še obstaja. Podcenjevanje Šentjurja ne pride v poštev, saj smo se enkrat že opekli. Igrati bo treba s 120 odstotki moči.
Jure Zdovc

V sredo sta na sporedu prvi tekmi polfinala košarkarske lige Telemach. Ob 18. uri se bosta pred televizijskimi kamerami TV Slovenija pomerila Krka in Helios, ob 20. uri pa še Union Olimpija ter Šentjur. Ekipe igrajo na dve zmagi, naslednji tekmi bosta že v soboto, morebitni tretji pa v torek, 25. maja.

Na novinarski konferenci v ljubljanskem BTC, kjer se je z novinarskim turnirjem začela tudi sedma sezone ulične košarke pod pokroviteljstvom Samsunga, so pričakovanja in želje predstavili vsi štirje trenerji, udeleženci zaključnih bojev v ligi Telemach. Enotna ocena vseh štirih je, da je Union Olimpija navkljub hudemu osipu igralcev še vedno prvi favorit državnega prvenstva in da bodo drugi polfinale med Krko in Heliosom odločale malenkosti.

Čeprav je Krka dobila vsa štiri medsebojna srečanja s Heliosom, sta tako trener iz Novega mesta Aleksandar Džikić kot njegov kolega iz Domžal Ivan Sunara poudarila izenačenost dvoboja. "Naš primarni cilj sezone je bil uvrstitev v ligo NLB, kar smo z osvojitvijo drugega mesta tudi dosegli. A seveda si vsi želimo izpolniti še drugo tiho željo – osvojitev državnega naslova, ki je ob težavah Uniona Olimpije vsem veliko bolj dosegljiv. Helios je po moji oceni najbolj kompletna ekipa v ligi Telemach, ki navkljub razočaranju in izpadu iz lige NLB ni padla v formi in je zadržala ves igralski kader. V Domžalah imajo ambiciozne načrte, dela se dolgoročno in zagotovo imajo tudi oni podobne želje kot mi. Zavedamo se, da gre zdaj zares, da je polfinale vrhunec sezone in da popravnih izpitov ni več," je poudaril Džikić.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ivan Sunara priznava, da Heliosu zasedba Krke ne leži, a poudarja, da bodo njegovi igralci pustili na parketu dušo in srce za zmago. "Z izkupičkom 11-3 v ligi za prvaka sem zadovoljen, čeprav bi lahko ob nekaj sreče iztržili tudi drugo mesto. Proti Krki nam zagotovo ne bo lahko, saj je v tej sezoni še nismo premagali, poleg tega pa imamo kar nekaj težav s poškodbami. Iz psihološkega vidika bo izjemno pomembna prva tekma, saj v polfinalu ni popravnega izpita," pravi Sunara.

Proti Krki nam zagotovo ne bo lahko, saj je v tej sezoni še nismo premagali, poleg tega pa imamo kar nekaj težav s poškodbami. Iz psihološkega vidika bo izjemno pomembna prva tekma, saj v polfinalu ni popravnega izpita.
Ivan Sunara

Drugi polfinale je na papirju veliko bolj predvidljiv, čeprav se pri Unionu Olimpiji še dobro spominjajo poraza, ki so ga doživeli v Šentjurju. "Če kdo ve, kako močan je lahko Šentjur, smo to mi, ki smo z njim že izgubili. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil svojim igralcem, ki so najzaslužnejši za uvrstitev v polfinale in da ta klub sploh še obstaja. Podcenjevanje Šentjurja ne pride v poštev, saj smo se enkrat že opekli. Igrati bo treba s 120 odstotki moči," je dejal Jure Zdovc.

Njegov kolega na strani Šentjurja Damjan Novaković pa je pristavil: "Mi smo svoj cilj z uvrstitvijo v polfinale močno presegli. Z rezultatom na semaforju se ne bomo obremenjevali, želimo pa si, da bi Unionu Olimpiji nudili čim močnejši odpor in da bi zlasti v domači dvorani odigrali čim bolje. Zadnjo tekmo v ligi za prvaka ni igral Marcus Angelo Crenshaw, ki pa bo najverjetneje do srede že nared za igro."

Finale državnega prvenstva se bo igral na tri zmage, prva tekma pa je predvidena za soboto, 29. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.