Šport > Košarka
6 ogledov

Vsi reprezentanti bodo nared za EP

Član Phoenix Sunsev Goran Dragič je potrdil nastop na EP 2009 na Poljskem. Žurnal24 main
Na prvi pogled turnir Akropolis ni prinesel nič dobrega. Poleg dveh gladkih porazov se je naša reprezentanca vrnila s tremi na novo poškodovanimi igralci. Skupili so jo še Dragić, Čapin in Čebular.

Takoj po vrnitvi v Slovenijo se je pri zdravniku slovenske moške članske reprezentance Slobodanu Macuri zvrstila poškodovana trojica Aleksandar Čapin, Jaka Lakovič in Sandi Čebular. Za vse tri so natančni pregledi pokazali, da nastop na evropskem prvenstvu ni vprašljiv, enako pa velja tudi za Gorana Dragića, ki ga pregled zlomljenega nosu čaka v petek.

Slobodan Macura je imel polne roke dela. © Aleš Fevžer/KZS

 
O Aleksandru Čapinu
"Magnetna resonanca je pokazala le manjši udarec v kostnino zunanje grče desne stegnenice z manjšim izlivom. Vse druge strukture so nepoškodovane. S selektorjem Alešem Pipanom sva se v izogib hujši poškodbi odločila, da bo treniral po posebnem programu, ob katerem ni dvoma, da bo pripravljen za nastop na septembrskem evropskem prvenstvu. Obenem to seveda pomeni, da bo sobotno in nedeljsko prijateljsko tekmo proti Franciji v Mariboru izpustil."

O Jaki Lakoviču
"Pregled z ultrazvokom je pokazal, da je krvavitev na mestu poškodbe zadnje desne stegenske mišice popolnoma izginila. Znakov o poškodbi tkiva ni več, kar pomeni, da je Jaka popolnoma pripravljen in sposoben za vse najhujše tekmovalne napore. Igral bo že na prijateljskih tekmah proti francoskim košarkarjem, v petek pa treniral z drugimi reprezentanti."

O Sandiju Čebularju
"Pregled in slika poškodovanega desnega komolčnega sklepa sta pokazala, da je ta čvrst, kostnina v celoti ohranjena, gibljivost in groba moč pa dobri. To pomeni, da bo Sandi v petek že lahko treniral in v soboto ter v nedeljo tudi zaigral na dvobojih proti Francozom."

O Goranu Dragiću
"Pregled zlomljenega nosu, ki smo ga naravnali že v atenski bolnišnici, bomo opravili v petek. Pravzaprav gre le za menjavo tampona in izdelavo posebne maske, s katero bo Goran bržkone lahko treniral že v petek.

Dodajmo še, da udarec, ki ga je na tekmi z Grčijo v glavo dobil Uroš Slokar (vanj se je zaletel Zisis), z izjemo otekline na čelu na srečo ni pustil hujših posledic.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.