Šport > Košarka
16 ogledov

Vsi že gledajo proti Sloveniji

Aleš Križnar, Košarka brez meja Benjamin Kovač
Slovenska delegacija je obljubila, da bo čez dve leti organizirala vrhunsko prireditev. S potekom priprav na evropsko prvenstvo 2013 sta zadovoljna tudi prva moža Fiba Europe.

"Od jutri naprej se bomo že posvetili EP 2013, ki bo v Sloveniji. Evropsko prvenstvo je veliko tekmovanje tudi iz organizacijskega vidika. V Litvi je bilo opravljeno odlično delo, verjamemo pa, da se bo to ponovilo tudi v Sloveniji. Vsi potrebni dejavniki za uspeh že obstajajo. Obe državi imata podobno strast do košarke, odlične navijače, Slovenija pa ima tudi idealno geografsko lego. Obe zvezi tudi odlično sodelujeta. To sodelovanje je unikatno, vsa znanja pridobljena v Litvi pa bo izkoristila tudi Slovenija," je o dobri organizaciji naslednjega evropskega prvenstva prepričan predsednik Fiba Europe Olafur Rafnsson.

Generalni sekretar iste organizacije Nar Zanolin pa je dejal: "Upam, da bo tekmovanje v Sloveniji še boljše kot v Litvi, kar bi bilo fantastično. Vem, da bo organizatorjem v Sloveniji to uspelo. Bil sem že na kar nekaj tekmah v Sloveniji in občinstvo je vsaj tako dobro kot v Litvi. To je le dobro za naš šport. Tekmovalni sistem bo ostal enak."

Osem ekip se je sicer že uvrstilo na EP 2013. Prvih šest reprezentanc s prvenstva v Litvi, Velika Britanija, ki leta 2012 ne more igrati kvalifikacij, in Slovenija kot gostiteljica tekmovanja. Naša država bo verjetno naslednje leto gostilo tudi evropsko prvenstvo do 20 let, ki bo nekakšen test pred člansko različico tekmovanja. Vso reč bo sicer morala potrditi še Fiba Europe.

"EP 2013 ni le projekt Košarkarske zveze Slovenije, ampak celotne države. Verjamem, da bodo vse ekipe in gledalci uživali v tekmah, gostoljubnosti, naravi in vseh ostalih rečeh. Prepričan sem, da bomo pripravili vrhunsko prireditev," je dejal predsednik KZS Roman Volčič, direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar pa je dodal: "Rad bi se zahvalil litovski zvezi, ki nam je nudila vse informacije in nam pokazala, kako se vodi EP. Ves čas so nam bili na voljo. Pridobljeno znanje nam bo zelo koristilo. Pričakujem, da bo EP 2013 zabeležilo velik uspeh, lahko obljubim, da se bomo zelo potrudili za to. Imamo izkušnje, moč in veliko energije. Vse želimo narediti na vrhunskem nivoju."

Vlogo ambasadorjev za EP 2013 sta prevzela Radoslav Nesterović in Peter Vilfan. Slednji je ob predstavitvi prvenstva dejal: "Na najboljši način bova naslednji dve leti promovirala to tekmovanje. Želim si, da bi se EP v Sloveniji vpisalo v zgodovino kot najbolj gledano prvenstvo. Menim, da imamo vse potrebno, da nam uspe." Tudi Nesterović je spregovoril nekaj besed: "Slovenija si zasluži tako veliko tekmovanje. Upam, da bodo pri nas uživali tudi drugi navijači."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.