Šport > Košarka
12 ogledov

Vujačić blestel v prvi četrtini

Saša Vujačić, New York Knicks EPA
Ekipa New York Knicks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Chicago Bulls s 106:94.

Slovenski košarkar Saša Vujačić je igral v prvi peterki gostiteljev, zadel prvi koš na tekmi, v prvi četrtini pa je s tremi trojkami dosegel tudi svoje edine točke na tekmi. V 18 minutah in 53 sekundah je zbral še tri podaje in skok.

V vrstah zmagovalcev, ki nimajo več možnosti za končnico, so bili najbolj učinkoviti Carmelo Anthony (26 točk), Latvijec Kristaps Porzingis (19) in Derrick Williams (13).

"Želimo si, da bi zmagali na čim več tekmah do konca sezone. Če naša zmaga tekmecem prekriža načrte v boju za končnico, toliko bolje. Bomo pač ekipa, ki bo pokvarila kakšen večer drugim igralcem," je po drugi zmagi z biki v dveh dnevih dejal Williams.

Za ekipo Chicaga, ki je izgubila pomembno tekmo v boju za osmo mesto, ki še vodi v končnico na vzhoden delu lige, je 30 točk dosegel Derrick Rose, Jimmy Butler jih je dodal 19, Taj Gibson pa 10.

Še nižje od New Yorka je na lestvici ekipa Brooklyn Nets, ki je ugnala najboljšo ekipo vzhodnega dela lige Cleveland Cavaliers s 104:95. Še dobrih šest minut pred koncem so je Brooklyn zaostajal z 90:92, nato pa so Brook Lopez (22 točk), Shane Larkin (16) in soigralci z delnim izidom 14:0 pripravili preobrat za največjo zmago v sezoni. Zvezdnik poražencev LeBron James je bil sicer najboljši strelec tekme s 30 točkami, vendar v zadnji četrtini ni dosegel niti enega koša.

J.J. Redick je tik pred zvokom sirene zadel za zmago Los Angeles Clippers nad Portland Trail Blazers 96:94. Oklahoma City Thunder je s 113:91 odpravila Utah Jazz; Kevin Durant je nanizal 20 točk devet podaj in osem skokov.

Myles Turner je s 24 točkami in 16 skoki vodil Indiano Pacers do zmage nad New Orleans Pelicans z 92:84; gostje so zaradi poškodb nastopili le z osmimi igralci in izgubili sedmič na zadnjih devetih dvobojih.

Liga NBA, izidi:

New York Knicks - Chicago Bulls 106:94
Saša Vujačić 9 točk, 3 podaje, 1 skok v 18:53 min. za New York

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 113:91
Indiana Pacers - New Orleans Pelicans 92:84
Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 104:95
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 96:94

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.