Šport > Košarka
4 ogledov

Vujačić iz najboljše v najslabšo ekipo

Prijateljstvo s Kobejem Bryantom ni bilo dovolj, da bi ostal Jezernik. (Foto: EP Žurnal24 main
Lanski prvak z Lakers Saša Vujačić se seli v lani najslabšo ekipo, Nets. Ti bodo med drugim dobili dva izbora v prvem krogu nabora, ki bi ju lahko unovčili za morebitno kupčijo za Carmela Anthonyja.

New Jersey Nets, Los Angeles Lakers in Houston Rockets so se dogovorili za menjavo treh košarkarjev in nekaj izborov na naslednjih dveh naborih. Nets (lani najslabša ekipa, letos pa najslabša v vzhodni konferenci – imajo šest zmag in 19 porazov) so dobili Sašo Vujačića, od Rocketsov izbor v prvem krogu nabora 2011 in od Lakersov izbor v prvem krogu nabora 2012. Jezerniki so dobili Joeja Smitha (iz Netsov) in tako za okoli štiri milijone dolarjev sprostili svoj salary cap. Rockets pa so dobili najboljšega od trojice košarkarjev, vpletenih v to kupčijo, Terrencea Williamsa. Slednji je bil lani 11. izbor na naboru in se je pred kratkim vrnil v NBA iz D-League.

Sacramento Kings so doživeli 17. poraz v sezoni. Houston Rockets so bili boljši s 118:105. Beno Udrih je bil v prvi peterici in je v 29 minutah zbral 10 točk. Tyreke Evans zaradi težav s stopalom ni igral. Luis Scola je imel pri Raketah dvojnega dvojčka. Yao Ming je bil še na klopi, a naj bi v nekaj dneh končno spet zaigral.

Za koga je ta kupčija najboljša? Govori se, da za Nets, ki so z dvema izboroma na naboru dobili novo pogajalsko orožje z Denver Nuggets za prihod Carmela Anthonyja. Morda jim zdaj ponudijo Derricka Favorsa, Troyja Murphyja in ta dva izbora na naboru. A kaj, ko pa si Melo želi k New York Knicksom. In kar je za nas najbolj zanimivo: ali bo Saša Vujačić zdaj igral kaj več? Manj že težko! Letos je na 11 tekmah v povprečju igral pet minut in imel 1,8 točke na srečanje. Glede na padec v formi Travisa Outlawa in poškodbe Damiona Jamesa in Anthonyja Morrowa bo morda le dobil višjo minutažo (Outlaw se je sicer v noči na sredo na tekmi s Philadelphio 76ers vrnil v prvo peterko in ob slabem metu iz igre zbral 14 točk – izgubili so s 77:82).

So mlada ekipa. Oživljajo franšizo. Zanimivo bo.
Vujačić o Netsih

Po zmagi Lakersov pri Washington Wizardsih (103:89) naj Vujačić o kupčiji ne bi vedel še nič: "O tem ne vem nič. Predstavnik za stike z javnostmi John Black mi je pravkar dejal, da se pojavljajo govorice o moji menjavi. Videli bomo. Ne vem, kaj naj vam rečem. Za zdaj gre za govorice." Smith in Williams sta kupčijo že potrdila. Vujačić na tej tekmi ni igral. Je pa prvič letos zaigral Andrew Bynum in v 17 minutah prispeval sedem točk. Vujačić je z Lakers osvojil dva prstana. Pred tremi leti je igral 18 minut na tekmo, zdaj skoraj nič. "Po nekaj letih, ko sem igral redno, sem zadnji dve sezoni dobival vse manj priložnosti. To me je ubijalo. Bomo videli. Če bo do zamenjave res prišlo, hočem podvojiti tisto, kar sem naredil v Los Angelesu."

Liga NBA, tekme 14. 12.:

Golden State Warriors : Minnesota Timberwolves 108:99
Ellis 34, Williams 26; Miličić 25, Beasley 19

Charlotte Bobcats : Toronto Raptors 97:91
Mohammed 18, Wallace 16; Bayless 17, DeRozan 14

Detroit Pistons : Atlanta Hawks 103:80
Hamilton 24, Villanueva 23; Smith 26, Horford 17

Denver Nuggets : Orlando Magic 111:94
Anthony 35, Smith 16; Redick 29, Howard 21

New Jersey Nets : Philadelphia 76ers 77:82
Lopez 16, Harris 14; Holiday 19, Hawes 18

Washington Wizards : Los Angeles Lakers 89:103
Young 21, McGee 12; Bryant 24, Odom 18, Vujačić (ni igral)

Houston Rockets : Sacramento Kings 118:105
Scola 23, Budinger 18; Landry in Cousins po 17, Udrih 10, 2 sk., 6 as. (29 min)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.