Šport > Košarka
18 ogledov

Vujačić je imel nemirno roko

saša vujačić EPA
Košarkarji New York Knicks so na gostovanju v Los Angelesu v zadnji sekundi premagali Lakers. Junak je bil Španec Jose Calderon, ki je zadel trojko za 90:87.

Visoko minutažo je imel slovenski igralec Saša Vujačić. Tekmo je začel v prvi postavi New Yorka, odigral dobrih osemnajst minut, vendar je ob nizkem odstotku zadetih metov (1:8) dosegel le pet točk. Prvi strelec gostov je bil Carmelo Anthony z 28 točkami, za domače pa sta jih največ prispevala Lou Williams (15) in Kobe Bryant (14).

Knicks so zabeležili drugo zmago v nizu šestih gostovanj. Naslednje jih čaka v sredo pri vodilni ekipi lige Golden State Warriors.

V Los Angelesu je bil tudi derbi večera. Cleveland je bil suvereno boljši od Clippers; zadel je osemnajst trojk in zmagal s 114:90. LeBron James je dosegel 27 točk in glede na visoko razliko odsedel zadnjo četrtino. "Opravili smo svoje delo. Žoga je lepo krožila, fantje so bili natančni, tako da domači niso imeli možnosti," je po tekmi dejal James.

Atlanta, tekmec Miamija na vzhodu za čim višje izhodišče pred končnico, je v formi. Indiano, sedmouvrščeno ekipo vzhoda, je premagala s kar 29 točkami razlike in zabeležila peto zmago na zadnjih šestih tekmah. Vprašanje zmagovalca je rešila z delnim izidom 30:5 v tretji četrtini.

Pred Miamijem so odločilne tekme. V naslednjih desetih dneh bodo najprej trikrat gostitelji (Denver, Charlotte, Cleveland), nato pa jih čakata gostovanji v New Orleansu in San Antoniu. Do konca rednega dela (13. aprila) imajo še šestnajst tekem oziroma osem gostovanj.

Liga NBA, izidi:

Los Angeles Lakers : New York Knicks 87:90
Saša Vujačić 5 točk v 18 minutah za New York

Los Angeles Clippers : Cleveland Cavaliers 90:114
Atlanta Hawks : Indiana Pacers 104:75
Sacramento Kings : Utah Jazz 99:108
Brooklyn Nets : Milwaukee Bucks 100:109

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.