Šport > Košarka
35 ogledov

"Vujačić je kot nogometaš"

Johnson je zaenkrat zadovoljen z delom Saše Vujačića, ki mu je uvodoma namenil k Žurnal24 main
Saša Vujačič je v ekipo New Jerseyja s svojima dvema šampionskima prstanama in zaročenko Marijo Šarapovo vnesel novo energijo. Trener Netsov Johnson o Mariborčanu: "Je kot nogometaš."
Spominja me na nogometaša. Je točno to, kar smo v tem trenutku potrebovali.
Avery Johnson

V zadnjih dnevih se v ameriških medijih veliko piše o Saši Vujačiću, ki je pred dnevi iz Lakersov prestopil v ekipo New Jerseyja. Ameriški kolegi so zapisali, da je trener Netsov Avery Johnson "odpadek" trenerja Lakersov Phila Jacksona spremenil v prepotrebno energijo. Za primerjavo: Vujačić je pri Lakersih letos dosegal 1,8 točke na tekmo, sedaj pa jih je na štirih tekmah v dresu mrežic povprečno dal 11.

Vujačićeve točke je opazil tudi Johnson, ki pa pravi, da se mora Vujačić še vklopiti v obrambni sistem Netsov. "Sedaj imamo nekaj premora in upam, da se bomo na parket znova vrnili s svežimi nogami. V tem času moramo Vujačića seznaniti z našo obrambo, v napadu pa je že našel pravo pot."

 

Johnson je po uvodnih štirih tekmah o Mariborčanu govoril z izbranimi besedami: "Vujačić ima pravi moštveni duh, ima čudovito življenje." Za 26-letnika pa je našel zanimivo primerjavo. "Spominja me na nogometaša. Je točno to, kar smo v tem trenutku potrebovali."

 

Potem ko je bilo znano, da se bo Vujačić preselil k mrežicam, so Netsi slavili na treh tekmah od petih. In če Netsom v moštvo uspe zvabiti Carmela Anthonyja, ki je trenutno na prisilnem dopustu zaradi žalovanja za pokojno sestro Michelle, zato so se pogovori o menjavi začasno ustavili, potem bi se lahko varovanci Averyja Johnsona letos lahko potegovali za uvrstitev v končnico. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.