Šport > Košarka
0 ogledov

Vujačić nadel prstan

Kobe Bryant je šestindvajsetkrat vrgel iz igre in enajstkrat zadel. Žurnal24 main
Prvaki košarkarske lige NBA Los Angeles Lakers so sezono pred domačimi navijači začeli z zmago proti mestnemu tekmecu Clippersom z 99:92. Že na prvi tekmi je blestel Kobe Bryant s 33 točkami.

Mestni obračun v Staples Centru je bil praznično obarvan, saj so Jezerniki za zmagoslavje v minuli sezoni prejeli tradicionalne prstane. Med podelitvijo so se članom v minuli sezoni zmagovite ekipe na sredini igrišča pridružili še nekdanji "zlati" Jezerniki, kot so Magic Johnson, Jerry West, James Worthy, Rick Fox in Robert Horry, do zadnjega kotička napolnjena dvorana pa je še posebej toplo pozdravila nekdanjega trenerja Texa Winterja, ki okreva po kapi.

Mestni dvoboj je po pričakovanju pripadel Jezernikom, pri katerih je zaradi poškodbe manjkal pomemben člen - Pau Gasol. V obračunu proti Clippersom to ni bilo usodno, kajti v odsotnosti gibljivega krilnega centra s Pirenejskega polotoka je zablestel prvi mož Kobe Bryant, ki je sosedom nasul 33 točk, izkazal pa se je tudi Andrew Bynum, ki je 22. rojstni dan začinil s 26 točkami. V odsotnosti Gasola je pod obročem kraljeval Lamar Odom, ki je dosegel 16 točk in zbral 13 skokov. Za prvake je igral tudi Slovenec Saša Vujačić, ki se v 4:46 minute ni vpisal med strelce, zbral je le skok in ukradeno žogo. Clippersi so nastopili brez poškodovanega Blaka Griffina, prvega izbora letošnjega nabora, najučinkovitejši igralec pa je bil Eric Gordon z 21 točkami.

Cleveland že pokleknil
Boston
je odlično začel novo sezono, saj je v gosteh na kolena spravil Cleveland, osmoljenca letošnje finalne serije v končnici lige NBA. Ta je v novi sezoni močnejša za orjaka Shaquilla O'Neala, ki pa skupaj z najkoristnejšim igralcem minule sezone LeBronom Jamesom ni bil kos Bostonovi "veliki trojici". Paul Pierce je Konjenikom nasul 23 točk, Ray Allen 16, Kevin Garnett, ki je po marčevski poškodbi odigral sploh prvo tekmo, pa je prispeval 13 točk. James je tekmo končal z 38 točkami na svojem računu, O'Neal pa je prispeval po deset točk in skokov.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Dirk v formi
Flip Saunders
je uspešno začel svojo trenersko pot pri Washingtonu, ki je v prvi tekmi v gosteh ugnal Dallas. Prvi mož na parketu dvorane American Airlines Center je bil Gilbert Arenas, ki je dosegel 29 točk in prispeval devet podaj. Pri gostiteljih je bil strelsko najbolj razpoložen Nemec Dirk Nowitzki, ki je tekmo končal s 34 točkami, a kaže omeniti, da je njegov met iz igre znašal 10:25. Shawn Marion je v krstni tekmi za domačo ekipo dosegel 16 točk, sedem skokov in tri blokade.

Portland je na krilih "rezervista" Travisa Outlawa, ki je dosegel 23 točk, premagal Houston. V domači ekipi je bil učinkovit še Brandon Roy z 20 točkami in petimi podajami, v teksaškem moštvu pa je bil strelsko najbolj razpoložen Aaron Brooks z 19 točkami. Rakete v tej sezoni ne morejo računati na kitajskega orjaka Yao Minga, Tracy McGrady še vedno okreva po operaciji kolena, Ron Artest pa je kot prost igralec prestopil k Jezernikom.

NBA
LA Lakers : LA Clippers 99:92
Cleveland Cavaliers : Boston Celtics 89:95
Dallas Mavericks : Washington Wizards 91:102
Portland Trail Blazers : Houston Rockets 96:87

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.