Šport > Košarka
22 ogledov

Vujačić reprezentanci rekel NE

V rumenem dresu ni dobival priložnosti. Zdaj se mu obetajo boljši časi. (Foto: R Žurnal24 main
V izjavi za medije je Saša Vujačič, ki mu igranje za slovensko reprezentanco očitno ni usojeno, zavrnil možnosti za sodelovanje na letošnjem svetovnem prvenstvu v Turčiji.

 "Zahvaljujem se za poziv v reprezentanco, a ob koncu te sezone prehajam v zaključno leto svoje pogodbe z ekipo LA Lakers in se vabilu ne morem odzvati. Dvakrat sem z zadovoljstvom in ponosom sprejel obveznosti reprezentančnih akcij, a očitno je, da ne gre. Vsekakor želim izbrani vrsti dobre igre na svetovnem prvenstvu."

Brezec, Dragić in Udrih potrdili sodelovanje

Beno Udrih, ki je letos v izjemni formi, meni, da je slovenska reprezentanca letos sposobna poseči zelo visoko. ''Moja želja igranja za reprezentanco ni bila nikoli sporna, zato sem se povabilu za igranje odzval tudi letos, hkrati pa upam, da tokrat ne bo nobenih težav s poškodbami. Teh je bilo v zadnjih letih pri meni po mojem mnenju preveč, ker nisem natanko vedel, kakšna bo moja vloga, zato me zelo veseli, da mi je selektor Memi Bečirovič naravnost povedal, kaj od mene pričakuje, pa tudi, če bo to pomenilo manjšo minutažo. Poleg pogovorov z delegacijo KZS, katere obisk mi pomeni zelo veliko, saj nam tako ta izkaže spoštovanje in vrhunski pristop, sem dva telefonska pogovora opravil tudi s selektorjem Bečirovićem, s katerim sva glede moje vloge usklajena, se bova pa o podrobnostih gotovo še pogovarjala pred pripravami. S pravim odnosom, pristopom in komunikacijo lahko visoko sežemo že letos v Turčiji!"

 

Košarkar Milwaukeeja Primož Brezec pa si želi uvrstitve na olimpijske igre. "Vesel sem, da me je obiskala delegacija Košarkarske zveze Slovenije, s katero smo se pogovorili o vsem, tudi o načrtu priprav, ki se vsako leto izboljšuje. Kar se tiče mene, ni nikakršnih dvomov, da ne bi nastopil za Slovenijo, seveda, če bi se od kje ne prikradla nepričakovana poškodba. Lepo bi bilo na tem SP narediti korak dlje kot na Japonskem, kjer smo leta 2006 v osmini finala nesrečno izgubili proti Turčiji. Vem, da so pričakovanja javnosti po četrtem mestu na lanskem EP na Poljskem zelo visoka, a se moramo ob enem zavedati tudi, da letošnje prvenstvo ni primaren cilj, temveč dobra priprava, tudi z novim selektorjem, na EP v Litvi prihodnje leto, ko bo vložek velik, saj bomo lovili premierno slovensko uvrstitev na olimpijske igre, kar bi bila zagotovo krona te generacije, ki se počasi poslavlja."

 

Goran Dragić se tudi letos ne odpoveduje igranju za reprezentanco."Tudi tokrat sem kot vselej pripravljen nastopiti v reprezentančnem dresu, če mi bo le zdravje po koncu, kot kaže uspešne sezone v moštvu Phoenix Suns, to dopustilo. Očitno bo tudi pred tem svetovnim prvenstvom za nas poskrbljeno vrhunsko, načrt priprav je znova odličen, tako da se za dobre pogoje nimamo prav nič bati. Mislim, da imamo v Turčiji dobre možnosti, da pridemo daleč, je pa tekmovanje narejeno tako, da se moramo pripravljati na vsako tekmo posebej, potem pa v ključnih trenutkih poskrbeti, da se zavihtimo čim dlje."

 

A nastop branilca Phoenixa na SP v Turčiji po besedah direktorja slovenske moške reprezentance Mateja Avanza še ni stoodstotno potrjen. ''Zavoljo zaskrbljenosti kluba Phoenix Suns nad Dragićevo utrujenostjo – popolnoma brez premora je že leto dni – v naslednjih dneh in tednih še opravili dodatne razgovore s predsednikom in podpredsednikom košarkarskih operacij Sonc, Stevom Kerrom in Davidom Griffinom. Goranova želja nikakor ni sporna, veliko pa bo odvisno predvsem od tega, ali bodo v klubu od njega še drugo zaporedno leto zahtevali, da za moštvo igra tudi v poletni ligi NBA.''

 

Obisk v ZDA torej še ne pomeni konec pogovorov z reprezentanti, saj se bosta selektor Memi Bečirović in športni direktor reprezentance Walter Jeklin že ta konec tedna podala v Španijo, kjer bosta po tekmi med Lagun Arom in Regal Barcelono opravila prvi razgovor z Domnom Lorbkom, selektor pa se bo v živo pogovoril tudi z Jako Lakovičem in Erazmom Lorbkom, kasneje pa obiskala še Italijo, kjer se bosta sestala s Sanijem Bečirovićem in Urošem Slokarjem. Delegacija KZS se bo maja nato odpravila še v Rusijo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.