Šport > Košarka
11 ogledov

Vujačić se vrača v ligo NBA

Saša Vujačič Anadolu Efes Spirou Charleroi Evroliga EPA
Slovenski košarkar Aleksandar ''Saša'' Vujačić bo, kot vse kaže, spet zaigral v severnoameriški ligi NBA, in sicer za Los Angeles Clippers, mestnega tekmeca njegove nekdanje ekipe.

Nekdanji član moštva Los Angeles Lakers, s katerim je osvojil dva naslova prvaka Lige NBA, se bo tokrat pridružil mestnim tekmecem Los Angeles Clippers, ki naj bi s prostim igralcem sklenili desetdnevno pogodbo, poroča spletna stran ESPN.

Vujačić naj bi se z vodstvom Clippersov sestal že danes v Denverju in nato zvečer na tekmi proti Denver Nuggets že oblekel novi dres. Trener LA Clippers Doc Rivers je pred časom dejal, da ga slovenski košarkar zelo zanima, in ni zavrnil možnosti, da se z njim dogovorijo za sodelovanje. "Saša mi je všeč. Ne vem sicer, ali se bomo odločili za sodelovanje z njim ta trenutek, a zelo mi je všeč," je dejal prejšnji mesec.

Ponosni lastnik dveh šampionskih prstanov

Mariborčan v ligi NBA ni igral vse od sezone 2011, v kateri je v dresu New Jersey Nets v povprečju dosegal 11,4 točke na tekmo. Nazadnje je igral za turški Anadolu Efes, kjer je v zadnjih dveh sezonah dosegal 11 točk na tekmo.

Njegova kariera v ligi NBA se je začela leta 2004, ko so ga LA Lakers izbrali v prvem krogu nabora NBA, nato pa je z Jezerniki v sezonah 2009 in 2010 osvojil dva šampionska prstana. Če bo res podpisal desetdnevno pogodbo z LA Clippers, bo v ekipi ta čas njihov edini igralec, ki je kdaj osvojil šampionski prstan za prvaka Lige NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.