Šport > Košarka
52 ogledov

Vujačić zmago Knicksov spremljal s klopi

Saša Vujačić, New York Knicks EPA
Košarkarji New York Knicks so v severnoameriški ligi NBA v lokalnem obračunu premagali Brooklyn Nets s 108:91. Slovenski košarkar v dresu New Yorka Saša Vujačić ni dobil priložnosti za igro.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA je bilo v noči na soboto na sporedu šest tekem. Za največje presenečenje so poskrbeli košarkarji New Orleansa, ki so na domačem igrišču po podaljšku s 114:108 premagali Cleveland. Do zmage je prišel tudi New York, ki je bil s 108:91 boljši od Brooklyna, vendar brez pomoči slovenskega košarkarja Saše Vujačića.

Za deseto zmago New Yorka v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, Newyorčani so tudi desetkrat izgubili, sta bila najbolj zaslužna Carmelo Antony z 28 točkami in Kristaps Porzigas z 19 točkami in desetimi skoki. Za Porzigasa je bil to že deseti dvojni dvojček v njegovi prvi NBA sezoni. V ekipi Brooklyna, ki je še štirinajstič izgubila, ima pa le pet zmag, se je z 21 točkami izkazal Brook Lopez. Vujačić je tudi tokrat obsedel na klopi.

''No, to pa je bila nočna mora. Mislim, da lahko prenehamo govoriti o rivalstvu. Nismo bili pripravljeni od samega začetka in so nas povozili,'' je povedal trener mrežič Lionel Hollins.

Cleveland izsilil podaljšek, a ostal praznih rok

Košarkarji iz New Orleansa so v zadnjo četrtino tekme vstopili s sedmimi točkami prednosti, sedem minut pred koncem rednega dela tekme pa vodili za trinajst (81:94). Toda gostje iz Clevelanda so na krilih LeBrona Jamesa že bili na pragu zmage, saj so povedli s 105:102, do konca pa je bilo le še 15 sekund. S trojko Jruea Holidayja so domačini izid izenačili in prišli do podaljška, v katerem so prejeli le tri točke, dali pa devet ter se še petič v sezoni veselili zmage. Ob tem imajo 15 porazov.

Z 31 točkami in 12 skoki se je v ekipi New Orleansa izkazal Anthony Davis z 31 točkami in 12 skoki, LeBron James je bil s 37 točkami, sedmimi skoki in osmimi podajami najboljši igralec Clevelanda, ki je šestič v sezoni ostal praznih rok, ima pa 13 zmag.

Washington je z boljšo igro v zadnji četrtini, v kateri sta se ob Bradleyju Bealu, ki je bil s 34 točkami najboljši strelec tekme, izkazala še Ramon Sessions (18 točk) in John Wall (17 točk in 11 skokov), strl odpor Phoenixa, pri katerem je 22 točk dosegel Eric Bledsoe.

V Detroitu je pod košema blestel Andre Drummond, imel je kar 23 skokov, dosegel je tudi 17 točk in je imel nemalo zaslug, da so domačini prišli do 11 zmage v sezoni. Ob njem sta se s 23 točkami izkazala še Marcus Morris in Reggie Jacskon, v ekipi Milwaukeeja, ki je še 13 v sezoni ostal praznih rok, ob tem ima sedem zmag, je Khris Middleton tekmo končal z 21 točkami, Greg Monroe pa s 14 točkami in 13 skoki.

Kalvarija jezernikov se nadaljuje

Ena najuspešnejših ekip v zgodovini lige NBA Los Angeles Lakers nadaljuje s slabimi predstavami in porazi. Tokrat so svojega že šestnajstega, zmagali so le trikrat, doživeli v Atlanti. Bolj napeto je bilo v Dallasu, kjer je James Harden s 25 točkami (8 skokov in 9 podaj) v napeti končnici popeljal Houston do devete zmage, Dallas pa je ostal pri enajstih.

Liga NBA. izidi:

New York Knicks : Brooklyn Nets 108:91
Washington Wizards : Phoenix Suns 109:106
Detroit Pistons : Milwaukee Bucks 102:95
Atlanta Hawks : Los Angeles Lakers 100:87
Dallas Mavericks : Houston Rockets 96:100
New Orleans Pelicans : Cleveland Cavaliers 114:108*

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.