Šport > Košarka
47 ogledov

Vujačić znova obsedel na klopi

Saša Vujačić, New York Knicks EPA
Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA New York Knicks je doma s 120:114 premagalo Boston Celtics. Saša Vujačić ni zaigral, prvi strelec domačih pa je bil s 26 točkami Kristaps Porzingis. Isaiah Thomas jih je za Boston prispeval 34.

A tekma za New York, ki bo drevi gostoval pri Brooklynu, le ni imela povsem srečnega konca. Njihov prvi strelec Carmelo Anthony si je namreč v tretji četrtini zvil gleženj in tekmo končal predčasno. Na veliko sceno je stopil Kristaps Porzingis, ki je sicer tekmo končal po 27 minutah zaradi prekrškov, a vseeno v tem času nanizal 26 točk. Pred tekmo je prejel nagrado za najboljšega novinca vzhodne konference za mesec december.

V drugem polčasu se je za New York, pri katerih Vujačić po odločitvi trenerja tokrat ni dobil priložnosti, izkazal še Arron Afflalo s 24 točkami, od tega jih je v drugem delu dosegel 20, Jerian Grant je deset točk od 16 dodal v zadnji četrtini.

"To je bila lepa zmaga. Vsak, ki je bil danes na parketu, je izdatno pripomogel k uspehu, pa tudi če je bilo to za minuto ali dve. Jerian je lepo vodil igro zase in za druge, njegova predstava je imela velik vpliv na celoten potek tekme," je svoje varovance po tekmi pohvalil trener New Yorka Derek Fisher. Knicks so zmagali na petih od zadnjih šest tekem. Za Boston, ki je izgubil četrto zaporedno tekmo, je Thomas dosegel 34 točk, Jae Crowder jih je dodal 21.

Los Angeles Lakers so končali negativni niz štirih tekem in tokrat premagali New Orleans Pelicans s 95:91, ob tem pa spet izgubili Kobeja Bryanta, ki je obnovil poškodbo ahilove tetive. Bryant je zaradi teh težav manjkal že na nedeljski tekmi proti Utahu, tokrat je s parketa odšepal v drugi četrtini, potem ko je v 16 minutah dosegel sedem točk.

Junak jezernikov je bil Lou Williams, ki je ob 19 točkah dosegel še osem podaj. Poleg tega je 18 sekund pred koncem tekme dosegel še odločilni koš, ki je Los Angeles popeljal v pomembno vodstvo za tri točke. Jordan Clarkson je tekmo končal pri 18 točkah, D'Angelo Russell jih je dodal 13. Prvi strelec Pelicansov je bil z 21 točkami Tyreke Evans.

Liga NBA, izidi:

New York Knicks : Boston Celtics 120:114
Saša Vujačić za New York ni igral

Indiana Pacers : Phoenix Suns 116:97
Detroit Pistons : San Antonio Spurs 99:109
Memphis Grizzlies : Houston Rockets 91:107
Milwaukee Bucks : Chicago Bulls 106:101
Minnesota Timberwolves : Oklahoma City Thunder 96:101
Dallas Mavericks : Cleveland Cavaliers 107:110*
Los Angeles Lakers : New Orleans Pelicans 95:91

* - podaljšek

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.