Šport > Košarka
7 ogledov

Vujačičevih devet točk za novo zmago

Žurnal24 main
V ligi NBA je bilo tudi v noči s torka na sredo zelo pestro. Lakersi so slavili še 21. zmago v tej sezoni, medtem ko so Kralji doživeli nov poraz.
 

Liga NBA

Chicago : Charlotte 101:110
Denver : Houston 96:108
Sacramento : Portland 77:109
New York : LA Lakers 114:116

V noči na sredo sta v košarkarski ligi NBA igrala dva slovenska košarkarja, dosegla sta polovični uspeh. Saša Vujačić je z Jezerniki s 116:114 premagal New York Knickse in pri tem dosegel devet točk, skok in dve podaji, Beno Udrih pa je s Sacramentom s 77:109 klonil proti Portlandu in v statistiko vnesel po štiri točke, skoke in podaje. Na sporedu so bile še štiri tekme. Charlotte Bobcats so po podaljšku le zlomili odpor Chicago Bullsov in slavili s 110:101, Memphis Grizzliesi so morali New Orleans Hornetsom priznati premoč s 84:91, Oklahoma City Thundersi pa Los Angeles Clippersom z 88:98. Houston Rocketsi so Denver Nuggetse odpravili s 108:96.

 

Iversonov dolgi jezik

 Allen Iverson bo moral plačati kazen zaradi neumestnih pripomb, ki jih je namenil navijaču. Košarkarja Detroita bo nešportna komunikacija na tekmi proti Charlotte Bobcats stala 25.000 dolarjev, a zaradi nje ne bo obubožal, saj zasluži kar 22 milijonov dolarjev na leto.

V Los Angelesu je Kobe Bryant devet od skupno 28 točk dosegel v zadnjih sedmih minutah in pol ter tako izdatno prispeval k zmagi Jezernikov nad Kratkohlačniki iz New Yorka. Lakersi so namreč ob polčasu zaostajali za visokih 15 točk, a je prvi zvezdnik ekipe vzel vajeti v svoje roke in ekipi pripomogel do zmage. Trevor Ariza je minuto pred koncem tekme dosegel koš, ki je gostitelje pripeljal do vodstva, Jezerniki pa so vknjižili že 14. zmago v zadnjih 16 odigranih tekmah. Prvič v sezoni je na parket stopil Lamar Odom , ki je nadomestil obolelega Paua Gasola , ob tem pa je dosegel 17 točk in 12 skokov. V dresu New Yorka je bil z rekordom sezone v obliki 33 točk najuspešnejši Nate Robinson , a je le 12 sekund pred koncem zgrešil enega odločilnih metov. David Lee je dodal 18 točk in 14 skokov, Quentin Richardson pa je prav tako prispeval 18 točk.


Allen Iverson ne zna držati jezika za zobmi. © Reuters

 
Drugi slovenski predstavnik v noči na sredo Udrih s svojo ekipo ni bil uspešen. Sacramento je vknjižil visok poraz, s 77:109 pa so bili boljši gostitelji iz Portlanda. Brandon Roy je za domače dosegel 29 točk, nato pa je vso zadnjo četrtino zaradi poškodbe odsedel na klopi. Zaradi tega mu ni uspelo še četrtič zapored preseči 30 točk na posamezni tekmi. LaMarcus Aldridge je dodal 15 točk in deset skokov, Portland pa je končal negativni niz treh porazov. Za Kralje je bil z 21 točkami najuspešnejši John Salmons , ki jih je kar 16 dosegel že v prvi četrtini, medtem ko v drugem polčasu koša ni zadel. "Igralci so se smilili sami sebi. Moje delo je, da jih poskušam ohraniti motivirane in jih spodbujam, kolikor le morem. Na žalost je bila to noč Blazersov, ko so odigrali eno najboljših tekem," je povedal Kenny Nett , pomočnik zdaj že nekdanjega trenerja Kraljev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.