Šport > Košarka
13 ogledov

Vzpon Bullsov, padec Cavaliersov

NBA končnica Cleveland Cavaliers Chicago Bulls druga tekma West Rose Žurnal24 main
Bucks niso več presenečenje. Bulls začenjajo pot navzgor. Kam bodo brez LeBrona padli Cavaliers? Končnica za Pacers in Pistons ni dosegljiva. Tu je Žurnalova napoved za moštva centralne divizije.
Včeraj na zurnal24.si ... v članku Še starejši, bolj nori, tudi boljši? pišemo o možnostih Celticsov.
Jutri sledi ... o ekipi, ki jo boste ljubili ali sovražili.

Chicago Bulls (lani 41 zmag in 41 porazov, poraz 1-4 v prvem kolu končnice)
Daleč so časi Michael Jordana, a letos so na dobri poti, da se začnejo vračati na sam vrh. Tudi oni so želeli LeBrona Jamesa in/ali Dwyana Wada. Niso ju dobili, a se vseeno pošteno okrepili: Carlos Boozer (zaradi poškodbe ne bo igral vsaj do decembra), Ronnie Brewer, Kyle Korver, Keith Bogans, Kurt Thomas. Čeprav so številni odšli (med njimi organizator igre Kirk Heinrich), pa je jedro ekipe ostalo: Derrick Rose, Luol Deng in Joakim Noah. Tudi sami so prispevali k povečanju turške kolonije v ligi NBA – na priložnost bo s klopi čakal Omer Asik. Še najbolj "zelen" v sicer zelo mladi in nadarjeni ekipi je njihov novi glavni trener Tom Thibodeau. Zdi se, da imajo eno najpopolnejših prvih peterk in zato velja nanje resno računati.
Naša napoved: najmanj polfinale konference
Predvidena prva peterka: Ronnie Brewer, Kyle Korver, Derrick Rose, Joakim Noah in Carlos Boozer

Cleveland Cavaliers (lani 61-21, poraz 2-4 v polfinalu konference)
Že res, da je bil LeBron James timski igralec, a bil je tudi edini, ki je znal sam rešiti tekmo. Ni odšel le on, odšli so še Shaquille O'Neal, Zydrunas Ilgauskas in Delonte West. In kar je še huje: odšli so kot prosti igralci in zanje ekipa ni dobila nobene zamenjave. Med novinci v ekipi je tiho upanje Ramon Sessions, ki je lani pokazal nekaj dobrih iger. Branilec Mo Williams in brazilski center Anderson Varejao bosta morala še bolj garati, Antawn Jamison pa igrati kot pri Washington Wizardsih in ne tako slabo kot v drugi polovici lanske sezone. Novega trenerja Byrona Scotta čaka peklensko delo. In ne nazadnje: bržkone bodo odšli še navijači. Cleveland ne velja za ljubitelja športa, v zadnjih letih je dvorano polnil izključno James.
Naša napoved: nič ne bo s končnico
Predvidena prva peterka: Mo Williams, Anthony Parker, J. J. Hickson, Antawn Jamison, Anderson Varejao

Detroit Pistons (27-55 in brez končnice)
Kje so časi, ko so blesteli Chauncey Billups, Rip Hamilton, Tayshaun Prince, Rasheed Wallace in Ben Wallace, se sprašujejo navijači v Detroitu. Hamilton, Prince in Ben (ti trije še vztrajajo v ekipi) niso več, kar so bili. Charlie Villanueva in Ben Gordon lani nista upravičila visokih pričakovanj (prišla sta kot dve veliki okrepitvi). Edina zveneča okrepitev letošnjega poletja je Tracy McGrady, a tudi on je že daleč od svojih najboljših let. Bolj verjetno bo spet staknil kakšno poškodbo, kot pa da bi na parketu upravičil visoko pogodbo. Edina svetla točka pa je Rodney Stuckey, ki se je brez velikega pomba razvil v odličnega branilca. Vzhodna konference je letos močnejša kot lani in zato jim bo le še težje.
Naša napoved: kakšna zmaga manj kot lani
Predvidena prva peterka: Rodney Stuckey, Ben Gordon, Tayshaun Prince, Charlie Villaueva, Ben Wallace

Indiana Pacers (lani 32-50 in brez končnice)
Daleč so časi Reggieja Millerja, zdaj so časi, ko imajo skoraj vsako sezono od 30 do 40 zmag. Imajo pa enega od najboljših košarkarjev v ligi, o katerem pa se ne govori prav pogosto. To je Danny Granger. V zadnjih letih niti niso imeli sreče pri izborih na naboru – Roy Hibbert, Brandon Rush in Tyler Hansbrough niso pokazali dovolj. Ekipa se od lanske ni bistveno spremenila. Ob izkušenem Jamesu Poseyju je v Indianapolis iz New Orleansa prišel še mladi in nadarjeni organizator igre Darren Collison, ki bo resen tekmec T. J.-ju Fordu za mesto v prvi peterki. Zanašali se bodo predvsem na obrambo, ki je zaščitni znak trenerja Jima O'Briana.
Naša napoved: nič ne bo s končnico
Predvidena prva peterka: Darren Collison, Brandon Rush, Danny Granger, Tyler Hansbrough in Roy Hibbert

Milwaukee Bucks (lani 46-36 in poraz 3-4 v prvem kolu končnice)
Lani lepo presenečenje, a nato hiter konec v končnici, potem ko se je v drugem delu sezone poškodoval njihov najboljši igralec – avstralski center Andrew Bogut. Zdaj se vrača in bo z odkritjem lanske sezone Brandonom Jenningsom (vsaj za ameriško javnost, mi smo ga poznali že iz Evrolige) tvoril eno najbolj nevarnih napadalnih branilsko-centrskih navez. Tretji adut je John Salmons, ki jih je okrepil sredi lanske sezone. Ekipa trenerja Scotta Skilesa je poleti svojo klop okrepila z več izkušenimi igralci: Drew Gooden, Corey Maggette, Earl Boykins. Večjo minutažo si zasluži turški reprezentant Ersan Ilyasova, ki bi ga mi dali v prvo peterko.
Naša napoved: vsaj prvo kolo končnice
Predvidena prva peterka: Brandon Jennings, John Salmons, Ersan Ilyasova, Drew Gooden, Andrew Bogut

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.