Šport > Košarka
18 ogledov

Wade se vrača domov

Wade, James in Bosh bodo naredili vse, da Miami popeljejo do naslova prvaka lige Žurnal24 main
V finalu vzhodne konference lige NBA se bosta srečala Chicago Bulls in Miami Heat. Z vročico se v rojstno mesto vrača Dwyane Wade, a, kot pravi, zaradi tega ne bo imel milosti.

Dwyane Wade se je rodil v Chicagu leta 1982, a v ligi NBA do danes še ni zaigral za tamkajšnje bike. Odlični branilec že vse od začetka svoje kariere igra za Miami Heat. Ekipa s Floride ga je leta 2003 kot petega izbrala v prvem krogu nabora. Le tri leta kasneje pa je ekipo popeljal do naslova lige NBA. Takrat je Dallas že vodil z 2:0 v zmagah, toda nato je na sceno stopil Wade in Miami je dobil štiri zaporedne obračune ter slavil naslov prvaka. Če bo letos želel ponoviti vajo, bo moral s soigralci sprva preskočiti "svoj" Chicago. "Prihajam domov, to je dejstvo. Ampak to je izključno posel. Ob tej priložnosti v Chicago prihajam opravit svojo nalogo in nadejam se, da bomo s soigralci samo enkrat prišli v moje mesto. To pomeni, da bi morali zmagati s 4:0, čeprav bi podpisal vsako zmago," je dejal Wade in dodal: "Ne, ne bom spal doma. Moje mesto je s soigralci v hotelu." Milosti torej ne bo.

Chicago Bulls so v polfinalu sicer izločili Atlanto Hawks, Miami Heat pa so bili boljši od Boston Celtics.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.