Šport > Košarka
0 ogledov

Walshevih 32 premalo

Union Olimpija je doživela boleč evroligaški poraz z Maroussijem (75:81), za katerega je kriva predvsem igra v zadnji četrtini. Ljubljančani so igrali veliko premehko.

Union Olimpija se je spotaknila ob evroligaškega kvalifikanta Maroussi, čeprav Grki niti slučajno nimajo slabe ekipe, na kar je Jure Zdovc opozarjal ves teden. Igrali so trdo, agresivno, tako kot si svojo ekipo želi videti Zdovc.

Sijajno strelsko predstavo je izvedel Matt Walsh, ki je dosegel kar 32 točk, zadel je kar sedem od devetih metov za tri točke, ob tem pa se še zgledno boril tako v obrambi kot v napadu. Delno sta mu strelsko sledila le Sani Bečirović (13 točk) in Sašo Ožbolt (11), ostali pa se niso izkazali. Med najslabšimi na igrišču je bil Vladimir Golubović, ki si je svojo statistiko nekoliko popravil šele v zadnjih minutah četrte četrtine, ko je bil poraz že dejstvo. Igral je slabih 25 minut, v tem času pa je zbral devet točk in bore tri skoke. Njegova menjava Gašper Vidmar je v sedmih minutah zmogel dve točki, ob tem pa dvakrat zgrešil "zicer".

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Nasploh je veliko Olimpijinih igralcev delovalo povsem prestrašeno, kot da imajo tremo, ne pa da jim veter v jadra ustvarja domala šest tisoč navijačev. Zdovc je izpostavil pomanjkanje agresivnosti, slabo igro v obrambi in vračanje. Olimpija je izgubila tudi 22 žog, nekaj so jih zmaji podali gostom tudi neposredno v roke. Kljub temu je Olimpija nekajkrat vodila, vendar naleta ni uspela nadgraditi. Čvrsti gostje so se vedno vrnili, velikokrat z zadetki iz težkega položaja. Predvsem visoki igralci so dobro izkoristili slabo igro tivolskih centrov. Dimitros Mavroeidis je dosegel 18 točk, Pat Calathes 13 in Jared Homan 12. In še ena "malenkost" - Maroussiju so manjkali štirje oboleli ali poškodovani igralci.

Nasprotniki so veliko igrali z rokami, kar so sodniki dovoljevali. Nismo jim odgovorili z enako mero, bili smo premalo agresivni. Dogovor je bil povsem drugačen.
Jure Zdovc


Jure Zdovc je po srečanju dejal: "Čudna tekma. Nismo je odigrali dovolj trdno, čvrsto. Ne vem, kaj je bil razlog za to. Nasprotniki so veliko igrali z rokami, kar so sodniki dovoljevali. Nismo jim odgovorili z enako mero, bili smo premalo agresivni. Dogovor je bil povsem drugačen. Tekma bi se lahko nekajkrat tudi prelomila v našo korist, vendar se ni. Bili smo brez ideje tako v napadu kot v obrambi, kjer se nismo držali dogovorov. Z nizko peterko smo sicer malo dvignili agresivnost, toda bilo je preveč napak. Gostje so stiskali raketo, in namesto da bi mi iskali proste igralce zunaj, smo poskušali z individualnimi akcijami. Velikokrat smo bili kaznovani iz protinapadov, slabo smo se vračali. Igralci in strokovno vodstvo danes nismo bili na evroligaški ravni. Prevzamem vso odgovornost, treba bo odigrati bistveno bolje."

Gostujoči trener Georgios Bartzokas pa je dodal: "Najprej bi se Olimpiji zahvalil za gostoljubje. Tudi občinstvo je bilo fantastično. Zelo smo veseli, da smo po porazu proti CSKA dosegli pomembno zmago. Čestitam igralcem, saj so si zmago izborili brez štirih igralcev, ki so poškodovani ali bolni. Pomembno je, da ostali igralci prispevajo nekaj več."

 

Evroliga, skupina C:

Union Olimpija : Maroussi 75:81
Walsh 32, Bečirović 13; Mavroeidis 18, Lucas 14, Calathes 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.