Šport > Košarka
22 ogledov

Warriors vladajo zahodu, Cavs pa vzhodu

golden state warriors EPA
V severnoameriški košarkarski ligi NBA tudi po torku na vrhu ostajata ekipi Golden State Warriors in Cleveland Cavaliers.

Najboljša ekipa Zahoda in lige NBA Golden State je s 113:109 v gosteh premagala New Orleans Pelicans, najboljša ekipa Vzhoda, aktualni prvaki iz Clevelanda, pa so s 103:86 odpravili Memphis Grizzlies.

Aktualni najkoristnejši igralec lige NBA Stephen Curry je za zmago nad Pelicans prispeval 30 točk ter je dobil dvoboj pod obročema z zvezdnikom New Orleansa Anthonyjem Davisom, ki je zbral dve točki manj. Curry je imel pomočnika v Kevinu Durantu, ki se je ustavil pri 27 točkah, ter Draymondu Greenu. Green je vpisal svoj prvi trojni dvojček, triple double, v tej sezoni z 12 točkami, 12 skoki in 10 asistencami. Curry je zadel tudi pet trojk. Golden State je kot prvo moštvo v ligi NBA v tej sezoni zbralo 22 zmag.

V Clevelandu je bil v ospredju Kevin Love z 29 točkami in 13 skoki. Prvi zvezdnik konjenikov LeBron James je tokrat zbral 23 točk, osem podaj in šest skokov. Kyrie Irving si je vzel prost večer, potem ko je tožil, da ima po zmagi nad Charlotte še vedno težke noge. Irvinga je uspešno nadomestil J.R. Smith s 23 točkami, vključno s šestimi trojkami. Cleveland je z zmago utrdil vodstvo v razvrstitvi vzhodne konference z odlično statistiko 18 zmag in pet porazov.

Strokovni štab Memphisa se je odločil, da bo spočil katalonskega zvezdniškega centra Marca Gasola, prvi strelec grizlijev je bil Zach Randolph z 18 točkami.

Za presenečenje so poskrbeli košarkarji Minnesota Timberwolves, ki so nadoknadili zaostanek 21 točk ter slavili zmago z 99:94 v Chicagu proti Bulls.

Atlanta Hawks je bila pod domačima obročema s 120:131 slabša od Orlando Magic, moštvo Phoenix Suns je po podaljšku s 113:111 ugnalo New York Knicks, za katerega po odločitvi strokovnega štaba ni zaigral Mariborčan Saša Vujačić in je tekmo gledal s klopi.

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns - New York Knicks 113:111 (podaljšek)
Saša Vujačić ni igral za NY Knicks

Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 103:86
Atlanta Hawks - Orlando Magic 120:131
Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 94:99
New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 109:113
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 114:95

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.